Joululahjan ostaminen teini-ikäiselle ei ehkä ole kaikkien mielestä se helpoin tehtävä. Varsinkaan, jos ei tunne teiniä kunnolla. Kysele rohkeasti lahjatoiveita suoraan teiniltä. Jos hän ei osaa nimetä lahjaa, voit tiedustella teinin mieltymyksiä hänen vanhemmiltaan. Videolla viisi teini-ikäistä, Elina, Edvard, Madeleine, Sara ja Nitta kertovat, mitä haluaisivat tänä vuonna joululahjaksi.

Muuta evästeasetuksiasi

Rahaa tai lahjakortteja

Usein teini-ikäinen toivoo juuri tiettyä tavaraa tai lahjakorttia. Jos ostat lahjakortin, voit kysyä teinin vanhemmalta, mikä kauppa olisi lahjan saajalle sopiva. Moni suuri tavaratalo tai kauppaketju myy tavaraa laidasta laitaan. Itse valittu, mutta toisen kustantama lahja, on varmasti monelle mieluinen. Muista myös elämykset ja lahjakortit ravintolaan hyvän ruuan äärelle.


Voit myös antaa lahjan rahana ja osoittaa teinille joulukortin, jossa kerrot lahjoittamasi summan. Korttiin voit kirjoittaa myös vinkin siitä, mitä varten raha on. Esimerkiksi uusia lasketteluvarusteita kaipaavalle voisit kirjoittaa: hauskoja hetkiä rinteisiin.

Rahan voit siirtää Pivolla, maksaa tilisiirtona suoraan tilille tai käyttää Siirto-maksua OP-mobiilissa. Pivossa ja Siirto-maksussa tarvitset vain vastaanottajan puhelinnumeron ja tiedon siitä, että hänellä on kyseinen palvelu puhelimessa.

Itsenäistyvälle teinille

Onko lahjan saaja muuttamassa pian omilleen? Voit antaa lahjaksi astioita, kahvinkeittimen, imurin tai vaikka siivoussetin. Lahjakortti kodinkonekauppaan voi myös tulla tarpeen. Harvalla omilleen muuttavalla on kaikkia kodin tavaroita omasta takaa.

Aikaa

Miltä kuulostaisi, jos veisit teinin teatteriin tai urheilevan nuoren kokeilemaan uutta lajia? Yhdessä vietetty aika on monelle arvokasta, vaikka tuntuisikin siltä, ettei aikuistuva lapsi enää kaipaa aikuisia ympärilleen. Parhaassa tapauksessa uudesta lajista voi kehkeytyä teidän yhteinen uusi harrastus.

Lue myös:

Tässä ovat joulun hittilahjat eri hintaluokissa - Kotoilu ja vastuullisuus kiinnostavat

Anna jouluna itse tehty lahja – katso vinkkejä moneen eri makuun