Tänä vuonna joulua vietetään hyvin erilaisissa tunnelmissa kuin viime vuonna. Elämä keskittyy oman kodin seinien sisälle, ja monet arvostavatkin erityisesti kotoiluun liittyviä lahjoja. 

Kertakäyttöiset lahjat eivät ole vastuullisen lahjansaajan mieleen, vaan yhä useampi kaipaa lahjaltaan laatua, kestävyyttä ja usein myös kotimaisuutta.

Keräsimme yhteen joulun suosikkilahjat eri hintaluokista.

Säästä - budjetti alle 30 euroa

Mikä olisikaan tarpeellisempi lahja näinä aikoina kuin kestokasvomaski. Pure Wasten kangasmaski on valmistettu kierrätetystä puuvilla-polyesteristä.

Erilaiset ihonhoitovälineet ovat olleet tänä vuonna ajankohtaisia kauneudenhoidossa. Ihonhoidosta kiinnostunut kiittää kotimaisen Cailapin kasvorulla- ja gua sha -lahjasetistä.

Suosittuja pakohuonepelejä voi nykyisin pelata kotonakin, ja ne sopivat koko perheen yhteiseksi ajanvietteeksi. Pakohuonepeli on hauskaa vaihtelua klassisten lautapelien rinnalle.

Muumi-astioita keräilevä ilahtuu uusimmasta Lumituisku-nimisestä Muumimukista.

Satsaa - budjetti 30-100 euroa

Sisustajaa kiinnostavat tänä jouluna esimerkiksi Finlaysonin kaunis Annukka-pussilakanasetti ja Marimekon suloiset Puteli-kynttilänjalat.

Kotikuntoilubuumi ei ota laantuakseen ja monet valmistajat satsaavat vastuullisiin tuotteisiin. Casallin Conscious Choice -sarjasta löytyy joogamatto, hierontarulla ja -pallo sekä erilaisia joogatiiliä.

Kuplajuomien ystävä riemastuu kotimaisen brändin, Mysodan Woody-hiilihapotuslaitteesta. Laite on nimittäin valmistettu muovin sijasta puupohjaisesta biokomposiitista.

BRIO-junaradan aloitussarja on kestävä klassikkolahja. Rataa voi laajentaa lisäosilla ja uusilla rataseteillä.

Hemmottele – budjetti yli 100 euroa

Siivousvälineet eivät ole välttämättä aina niitä halutuimpia lahjoja, mutta arkea helpottavan robotti-imurin ottaa varmasti moni vastaan ilolla.

Monipuoliset punavalolaitteet tuovat apua erilaisiin kipuihin, ja niitä voi käyttää myös kasvojen ihonhoitoon. Innoluxin RED S -punavalolaite sopii hyvin paikalliseen punavalo- ja lähi-infrapunahoitoon.

Innokas kotikokki osaa varmasti arvostaa Philips Airfryer -friteerauskeitintä, joka mahdollistaa erilaisten rapeiden ruokien valmistamisen joko kokonaan ilman öljyä tai vähäisellä öljymäärällä.

LEGO Mindstorms 51515 -robotti-innovaattori sopii monenikäisille robottifaneille, joille tavalliset legot ovat turhankin simppeleitä. Rakennussarjalla voi rakentaa viisi moottoroitua robottia ja ajoneuvoa.

Lähteet: SOK, Kesko, Stockmann ja Verkkokauppa.com

Lue myös:

Vinkit joulustressin hallintaan

Stressaako joululahjat tai ahdistaako tavara? Ilahduta aineettomilla lahjoilla!