Kotoilu on tullut monelle jäädäkseen. Ehkä kodin hemmottelutarvikkeiden lisäksi myös pääsyliput löytävät tiensä lahjakonttiin.

Kuluttamisessa korostuvat nykyajan trendit, kuten arvojen tärkeys. Moni haluaa uudistaa lahjakulttuuria – haluaisitko sinäkin pyytää sukulaisia yhdistämään rahansa ja ostamaan mieluummin jonkin ison toivotun lahjan kuin monta pientä lahjaa? Tässä vinkit lahjoihin ja -toiveisiin.

Säästä – budjetti alle 30 euroa

Tämän vuoden suosittu hemmottelulahja koti-iltoja varten on hiuspyyhe, joka kietoutuu muotonsa ansiosta juuri sopivasti pään ympärille, raskaan kylpypyyhkeen sijaan.

Terveellisen vaihtoehdon aamukahveille tarjoaa kehuttu Cafetorian kofeiiniton kahvi, joka ei poikkea maultaan kofeiinillisesta kahvista ja on valmistettu kemikaalittomalla swiss water -menetelmällä.

Teenjuoja ilahtuu hakuji-posliinista valmistetusta teekannusta. Aamukahvien tai -teen lomassa on mukava kuunnella omaa suosikkimusiikkia tai -podcasteja Spotifysta.

Koko perheen ajanvietossa pitää pintansa klassikkopeli Blokus.

Satsaa – budjetti 30 – 100 euroa

Trendijuoma kombuchaa voi valmistaa itse niin paljon kuin haluaa, kunhan on kerran saanut aloituspakkauksen. Juoma tehdään scoby-sienestä ja teestä fermentoimalla.

 

Kirkasvalolamput ovat nykyään kevyitä ja näppäriä, ja niitä on helppo pitää kasvojen lähellä heti herättyä. Beurerin lamppu on aivan kuin tabletti, mutta se tarjoaa virkistävää 10 000 luksin valoa torjumaan kaamosväsymystä.

 

Tuoksudiffuuseri höyrystää lempeästi eteerisen öljyn tuoksua kotiin, eikä tuoksu ole liian hyökkäävä.

 

Ruostumattomasta teräksestä ja luumupuusta valmistetulla ekologisella partahöylällä saa parran kuosiin ilman, että syntyisi samalla muovijätettä. Suljettu kampa pitää terää suojassa.

 

Tänä vuonna on entistä helpompi lähteä ihmisten ilmoille, lähes kuin ennen vanhaan. Päivä huvipuistossa Särkänniemen lahjakortin lupaamana ilahduttaa aikuistakin.

Hemmottele – budjetti yli 100 euroa

Festarit kutkuttavat yhä useamman mieltä. Seuraavaa Flow-festivaalia juhlitaan kolmen kesän edestä, ja kolmen päivän liput ovat jo myynnissä.

 

Laadukkaaseen musiikin kuunteluun soveltuvat bluetooth-kuulokkeet, joissa on myös vastameluominaisuus. Kodin ylimääräiset äänet eivät taatusti häiritse! Bosen QuietComfort-kuulokkeet ovat saaneet uuden, parannetun mallin.

 

Vaalea Marimekon unikkohuopa tuo hillittyä tyylikkyyttä olohuoneeseen, ja siihen on ihana käpertyä kylmänä talvi-iltana.

 

Villeroy Bochin suosittu laatuastiasto neljälle houkuttelee kutsumaan ystäviä kylään illalliselle.

Lähteet: K-Ruoka.fi, Muji.eu, Nettilahja.fi, Ruohonjuuri.fi, Sokos.fi, Stockmann.com, Särkänniemi.fi, Tiketti.fi, Verkkokauppa.com