Jatkossa kevytperävaunua vetävän henkilö- ja pakettiauton suurin sallittu nopeus on 100 km/h. Jos perävaunua vedetään näinkin kovaa, on renkaiden kunto entistäkin tärkeämpää liikenneturvallisuuden varmistamiseksi.

Renkaiden kunto ja rengaspaineet on hyvä tarkistaa säännöllisesti. Kun peräkärryä käytetään yleensä harvemmin kuin autoa, voivat renkaat päästä huonoon kuntoon jo pelkästään käytön vähyyden ja niiden ikääntymisen vuoksi. Hyväkuntoisilla renkailla voidaan ennaltaehkäistä onnettomuuksia.

Kun huonokuntoinen rengas räjähtää 100 km:n vauhdissa, on yhdistelmän hallinnan menettämisen vaara suuri. Ajoneuvon hallinnan menettämistä ei kukaan halua kokea.

Kesällä mökkikauden alkaessa moni kuljettaa paljon tavaraa erilaisia projekteja varten. Kiinnitä aina huomiota kuorman sidontaan, sen sijoitteluun sekä sen riittävään merkitsemiseen, jos kuorma ylittää perävaunun laidan takana yli metrin.

Perävaunu kannattaa aina myös vakuuttaa pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi kaskovakuutuksella muun muassa varkaus- ja törmäysvahinkojen varalta.

Voit ostaa vakuutuksia op.fi-palvelusta ja OP-mobiilista. Siellä saat nopeasti ja helposti suosituksen siitä, mitä vakuutuksia tarvitset perävaunullesi. Laske hintoja, vertaile ja osta oikeat vakuutukset missä ja milloin tahansa. Verkkokaupasta saat kaikki tavallisimmat ajoneuvojen vakuutukset.