Viivi Lakkapää valittiin vuonna 2017 edustajiston vaaleissa Pohjolan Osuuspankin edustajistoon, joten hänellä on kokemusta edustajistosta, jonne nyt valitaan uusia jäseniä. Nyt hän on edennyt jo pankkinsa hallintoneuvoston jäseneksi.

– Äänestäminen on helppo tapa vaikuttaa. Mukana on ehdokkaita eri ikäluokista ja taustoista. Uskon, että jokaiselle löytyy sopiva henkilö.

Lakkapää pääsi jo nuorella iällä mukaan osuuspankin edustajistoon. Edustajistossa voi seurata alueen talouselämän kehitystä läheltä.

– Pohjolan Osuuspankki on merkittävä pankki Lapissa. Oma työni kauppakamarilla on vahvistanut kiinnostusta elinkeinoelämään ja luottamustoimet osuuspankissa tukee tätä hyvin.

Osuuspankkien edustajistot käyttävät ylintä päätösvaltaa ja hyväksyvät muun muassa pankkien tilinpäätökset. Omistaja-asiakkaiden valitsema edustajisto tekee pankin toiminnan kannalta merkittäviä päätöksiä.

– Edustajistossa kerrotaan rohkeasti omia ajatuksia ja verkostoidutaan. Lapissa se myös lisää alueiden välistä yhteistyötä. Itse toivon, että edustajistossa olisi rohkeasti ihmisiä eri ikäluokista. Toivon, että myös nuorempia sukupolvia tulee mukaan tuomaan esille vaikka uusia näkökulmia digitalisaatioon.

55 osuuspankissa järjestetään edustajiston vaalit 4.–17.11.

Jos osuuspankissasi järjestetään edustajiston vaalit ja olet omistaja-asiakas, saat tiedon äänioikeudestasi verkkoviestillä tai postitse kirjeenä. Äänioikeus on omistaja-asiakkailla, jotka ovat liittyneet omistaja-asiakkaiksi viimeistään 31.5.2021.

Voit tutustua ehdokkaisiin vaalikoneen avulla, joka löytyy netistä osoitteesta op.fi/edustajistonvaalit. Tarvittaessa saat lisätietoja myös omasta osuuspankistasi.