Nuorimpien sarjan voitti 7-vuotias Hilma Holkko työllään ”Aarretta etsimässä”. Hänellä on aikaisempaakin kokemusta kisavoitoista, sillä hän voitti OPn kuvataidekilpailun 6-8-vuotiaiden sarjan myös viime vuonna. Tänä vuonna kilpailun teemana oli ”Ystävyys on värikästä.”

– Tässä on minä, mun naapuri Anni ja mun veli Hiski. Mun mielestä on kiva uida, niin siksi ajattelin tehdä tällaisen, kertoo Hilma värikkäästä voittotyöstään.

Hilman työ oli tuomariston mielestä täynnä liikettä ja riemua ja kuvasi valloittavasti kilpailutehtävän aihetta.

Perheeseen tuli toinenkin voitto, sillä Hilman 9-vuotias isosisko Kaisla voitti työllään ”Hyppy pilviin” kilpailun 9-10-vuotiaiden sarjan. Tuomaristo kehui työn omaperäistä toteutusta ja pysäyttävää, graafista otetta.

Haaveissa ura taiteen ja musiikin parissa

– Tässä on minä ja joku toinen tyttö. Ensin ajattelin että piirustus olisi toisin päin, mutta sitten käänsinkin tämän ympäri, ja se olikin paljon kivemman näköinen niin. Sitten tein tänne pilviä. Voitto tuntuu uskomattomalta! tokaluokkalainen Kaisla iloitsee.

Hilma kertoo piirtävänsä mieluiten kissoja, Kaislan suosikkiaihe on ihmiset.

– Minusta tulee isona kirjojen kuvittaja, suunnittelee Hilma. Sama haaveammatti päättäväisellä nuorella neidillä oli jo viime vuonna kisaa voittaessaan.

Kaislan toiveammatti puolestaan on viulunsoittaja. Palkinnoksi taiteelliset tytöt saivat rannekkeet Linnanmäelle, jonne he lähtivät yhdessä perheensä kanssa heti palkintojenjakotilaisuuden jälkeen.

Mukana 20 000 suomalaista lasta, kansainvälisessä finaalissa 900 000 piirtäjää

Kuvataidekilpailuun osallistui 20 000 suomalaislasta 650:stä eri koulusta. Sarjoja on neljä, ja kilpailijat ovat iältään 6-18-vuotiaita. Kilpailun järjestävät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut.

– Kilpailu on innostanut pohtimaan ystävyyttä seikkailuna ilman rajoja. Kilpailutöissä kuvataan ystävyyden voimaa koskettavasti myös vaikeuksien ja kriisien keskellä. Kilpailutöissä puhutteli niistä välittyvä yhdessäolon riemu, yhdessä tekemisen rikkaus ja tosiystävyyden merkitys, sanoo kilpailun tuomariston jäsen, opetusneuvos Mikko Hartikainen Opetushallituksesta.

Kesäkuussa Holkon perheellä on lisää jännättävää, sillä molempien tyttöjen työt osallistuvat osuustoiminnallisten pankkien kansainväliseen kuvataidekilpailun loppukilpailuun, jossa Suomi on mukana 41. kerran. Kansainvälinen loppukilpailu järjestetään tänä vuonna Suomessa kesäkuun puolivälissä.

Guinnessin ennätyskirjan mukaan kilpailu on maailman suurin lasten ja nuorten kuvataidekilpailu, johon osallistuu Suomen lisäksi lapsia ja nuoria Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Vuosittain kilpailuun osallistuu yhteensä jopa 900 000 piirtäjää.

Lisätietoa kilpailusta löytyy osoitteesta uusi.op.fi/kuvataidekilpailu

Kuvassa kaikkien neljän sarjan voittajatyöt