– Lapsia ja nuoria keksinnöt innostivat toinen toistaan yllättävämpiin ratkaisuihin. On ilahduttavaa nähdä, miten kuvissa yhdistellään fantasiaa ja todellisuutta ennennäkemättömillä tavoilla! Kilpailutöissä kuvataan erityisesti huimia tulevaisuuden keksintöjä, robotteja ja koneita, mutta myös paljon tärkeitä, omaa arkea helpottavia keksintöjä. Monista töistä välittyy lapsia pohdituttavat ratkaisemattomat globaalit ongelmat, kuten valtamerien muovijäte, kertoo tuomariston jäsen, opetusneuvos Mikko Hartikainen.

6-8-vuotiaiden sarjan voitti Eemeli Vähä-Vahe Eurasta työllään "Hammasharja”. Aihettaan hän perusteli sillä, että hammasharjaa käytetään joka päivä.

9-10-vuotiaiden sarjan voitti Hilma Holkko Paraisilta työllään ”Värikäs lento”. Rakettirepustaan hän kertoi, että sillä voi lentää ja sieltä tulee värejä eikä ollenkaan pakokaasua.

Hilma Holkko voitti viime ja toissa vuonna 6-8 vuotiaiden sarjan valtakunnallisen ja myös kansainvälisen kilpailun. Nyt hänen työnsä lähtee tavoitteleman jo kolmatta perättäistä voittoa kansainväliseen loppukilpailuun.

11-13-vuotiaiden sarjan voitti Mette Huovila Kouvolasta työllään "Metsä metallipurkissa”. Mette kertoo halunneensa luoda maallisen tunnelman, jossa kuvan hahmo Linda saa valmiiksi oman työnsä, jolla hän voisi pelastaa maapallon kuolevia kasveja. Työ siis keskittyy tulevaisuuteen ja maailman pelastamiseen.

Kilpailun voittajatyöt

6–8-vuotiaiden sarja

1. sija: Eemeli Vähä-Vahe
2. sija: Hiski Holkko
3. Elviira Purola
4. sija: Kimi Pohjola
5. sija: Emmi Kultala
Kunniamaininta: Jade Pörhälä

9–10-vuotiaiden sarja

1. sija: Hilma Holkko
2. sija: Kaisla Holkko
3. sija: Lumi Halso
4. sija: Daniel Huuskonen
5. sija: Julia Niemelä

11–13-vuotiaiden sarja

1. sija: Mette Huovila
Kunniamaininta: Neea Väättänen