– Auttaminen keräyksessä on valtavan konkreettista. Voit mennä kauppaan, ostaa repun ja tuoda sen OP:n konttoriin. Sieltä ne toimitetaan apua tarvitseville, kertoo Hope Ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Koulurepun merkitys on erityisesti vähävaraisissa perheissä suuri, sillä useimmiten tavarat kiertävät sisarukselta toiselle. Reppukeräyksen tarkoituksena on saada koululainen tuntemaan itsensä samanarvoiseksi ikäistensä parissa.

Repuille on vähävaraisissa perheissä tarvetta enenevissä määrin, sillä arvion mukaan Suomessa on noin 150 000 vähävaraista lasta, joissa on pula koulutarvikkeista, vaatteista ja harrastusvälineistä.

– Tarve avulle lisääntyy jatkuvasti ja asiakasmäärät ovat kasvaneet 30 prosenttia vuodessa.

Reppulahjoituskampanjalla halutaan helpottaa perheiden elämää erityisesti koulun aloituksen tienoilla, sillä silloin hankintatarpeita on muutenkin. Repun lisäksi pitää hankkia vaatteita ja muuta koulutavaraa. Hope Ry:n Eveliina Hostila neuvoo ottamaan ostoksille mukaan perheen omat kouluikäiset lapset.

– Esimerkiksi ekaluokalle lähtevän lapsen kanssa voi ostaa samalla kaksi reppua, joista toinen menee keräykseen, sanoo Eveliina Hostila.

Reppu joka selkään -keräys järjestetään kolmatta kertaa. Repun voi käydä lahjoittamassa OP:n konttoriin heinäkuun aikana.