”Puhelin unohtui auton katolle ja löytyi myöhemmin moottoritieltä hyppelemässä iloisesti auton renkaiden keskellä.” - Jere

Puhelimen hajottua mukana häviää iso osa arjessa tarvittavia sovelluksia ja toimintoja. Jos vaikka pystyykin elämään hetken ilman somea, musiikkia ja pelejä, arkea hankaloittaa huomattavasti perinteisen yhteydenpidon vaikeutuminen. Yllättävän moni ei myöskään omista herätyskelloa, aamun herätys on kännykän varassa. Siksi on hyvin tärkeää, että puhelin saadaan nopeasti korjattua.

Lasi rikki, taas, miten sen voisi estää?

– Putoaminen aiheuttaa yleisimmin puhelimen näytön lasin rikkoutumisen. Putoaminen voi aiheuttaa myös muita vikoja puhelimeen, kuten erilaisia toiminnallisuusongelmia näppäinten kanssa, kuuluvuusongelmia sekä puhelimen rungon vääntymistä, Saku Anttila Fonumilta kertoo.

”Puhelimeni kesti hyvin, vaikka poikani kaatoi vahingossa kahvakuulan puhelimen päälle. Mutta tipahdus sohvalta oli sitten liikaa.” - Suvi

– Puhelimen suojaamiseksi putoamisten varalta kannattaa hankkia panssarilasi. Se suojaa näyttöä naarmuilta ja kolhuilta ja jakaa myös puhelimen näyttöön kohdistuvaa iskua laajemmalle alalle, samalla tavalla kuin pyöräilykypärä. Kuitenkaan panssarilasi ei anna täyttä suojaa puhelimen näytön hajoamista vastaan. Siksi panssarilasin kaveriksi kannattaa ehdottomasti hankkia suojakuoret, jotka pehmentävät iskuja. Suojakuoren käyttö parantaa yleisesti puhelimen käytettävyyttä ja tuo lisää ”pitoa” puhelimen käsittelyyn.

Jos on lähdössä kosteisiin olosuhteisiin, kannattaa puhelin laittaa matkan ajaksi esimerkiksi minigrip-pussiin tai vedenkestävään pussiin, joita löytää retkeilyvälinekaupoista, Saku neuvoo.

”Kuivausrummusta kuului liian kova kolina ollakseen pesupallon aiheuttamaa. Puolikuivien pyykkien seasta löytyi iPhoneni, käynyt tietenkin ennen kuivausrumpua myös pesukoneessa” - Sirpa

Jos se sitten kuitenkin hajoaa..?

Puhelimen rikkoutuessa ei kannata heti rynnätä ostamaan uutta, koska kännykän korjaukset voivat nykyään olla hyvin nopeita toimenpiteitä.

– Hieman viasta riippuen, korjauksissa menee keskimäärin noin tunti aikaa. Vian vaatiessa pidempää korjausaikaa, lainapuhelin on mahdollista saada mistä tahansa liikkeestä. Niissä tapauksissa, kun sitä kovasti tarvitsee, on suositeltavaa varmistaa asia vielä liikkeestä etukäteen. – Saku kertoo.

OP Vakuutuksen henkilöasiakkaat voivat halutessaan viedä laitteensa korjattavaksi ilman vahinkoilmoitusta suoraan johonkin Fonumin 24 toimipisteestä Suomessa. Sekä korjaus- että korvausasiat hoituvat samalla tiskillä. Kun asiakas on kertonut tiedot vahinkoon liittyen ja vakuutuksen voimassaolo on varmistettu, OP Vakuutuksen asiakas maksaa korjauksesta vain vakuutuksen omavastuun verran.

”Kalastusreissulla saamalleni komealle kuhalle tuli hintaa, kun veneeseen nostovaiheessa puhelin putosi avoinna olevasta rintataskusta veneen pohjalle ja heti perään astuin kumisaappaalla sen päälle.” -Seppo