Internationaler Jugendwettbewerb –kilpailun finaali pidettiin tänä vuonna Suomessa. OP Vallilassa pidetty loppukilpailu ratkesi myöhään perjantai-iltana ja Suomi saavutti ykkössijat kahdessa kilpailusarjassa. Omat sarjansa voittivat Hilma Holkko (6-8-vuotiaat) ja Kaisa Holkko (9-10-vuotiaat).

6-8-vuotiaiden sarjassa voiton vienyt Hilma Holkko on nuoresta iästään huolimatta kokenut kilpailija ja menestyjä, sillä hän voitti oman sarjansa myös viime vuonna. Tämän vuoden kilpailutyö on nimeltään ”Aarretta etsimässä”.

– Tässä on minä, mun naapuri Anni ja mun veli, kertoo Hilma Holkko työnsä aiheesta.

Hilman isosiskon – tokaluokkalaisen Kaislan – ”Hyppy pilviin”–teos kertoo sekin varsin arkisesta aiheesta ja nuoren taiteilijan suosikkiaiheesta ihmisistä.

– Tässä olen minä ja joku toinen tyttö, kuvailee Hilma voitokasta teostaan.

Suomalaisilla ei kotikenttäetua

Kolmen palkintosijan saavutti 11-14-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi sijoittunut Elina Mäkiranta. Sarjan voitti itävaltalainen Alma Moser. 15-18-vuotiaiden voitto meni niin ikään itävaltaan ja ykköspaikka meni tuomariäänin Amanda Sturmwollille.

– Mitään kotikenttäetua ei suomalaisilla ollut, vaikka finaali pidettiinkin tänä vuonna Helsingissä. Hilman, Kaislan ja Elinan teokset erottuivat edukseen, kertoo OPta edustanut Brand Manager Petteri Mesikämmen.

Maailman suurimpaan kuvataidekilpailuun osallistui tänä vuonna 700 000 piirustusta, joten taso oli kova. Kansainväliseen loppukilpailuun osallistuivat kansallisten kilpailujen voittajatyöt seitsemästä maasta ja Suomesta kisassa oli mukana 20 000 piirtäjää.

Suomen ohella kilpailuun osallistuu lapsia lisäksi Italiasta, Itävallasta, Luxemburgista, Ranskasta, Saksasta ja Sveitsistä. Kilpailun järjestivät yhteistyössä OP Ryhmä, kuvataideopettajat ja koulut.