Ihmisten liikennekäyttäytymiseen vaikuttaminen on osoittautunut haasteelliseksi tehtäväksi. Yksi suurimmista ongelmista on liikennepsykologien mukaan se, että emme osaa asettua toisen tielläliikkujan asemaan.

– Virtuaalimaailmassa yritämme tehdä tämän mahdolliseksi, kertoo OPn henkilöasiakkaiden vakuutusliiketoiminnan johtaja Hanna Hartikainen.

Virtuaalitodellisuuskiertueen tarkoituksena on tarjota elämyksiä, mutta myös haastaa suomalaisia pohtimaan suhdettaan liikenteeseen ja kanssakulkijoihin. Erityisesti OP haluaa lisätä suvaitsevaisuutta liikenteessä.

– Kun aikuinen voi katsoa edes hetken liikennettä lapsen näkökulmasta, uskomme sillä olevan vaikutuksia myös tosielämän liikennekäyttäytymiseen, pohtii Hartikainen.

Virtuaalitodellisuus on aiemmin pelimaailmasta tuttua tekniikkaa, jonka suomia etuja on vihdoin alettu ymmärtää myös peliteollisuuden ulkopuolella. VR (virtual reality) on erityisen hyvä keino korostaa empatiaa ja pakottaa kokija toisen asemaan.

OPn kiertueella halukkaat pääsevät heittäytymään virtuaalitodellisuuteen VR-lasien ja –kuulokkeiden kanssa. Kokemus on avoin yli 12-vuotiaille. Kiertue starttaa maaliskuussa pääkaupunkiseudulta ja etenee vuoden kuluessa kymmenille paikkakunnille ympäri Suomen. Kiertueaikataulun löydät osoitteesta uusi.op.fi/liikenneteko

OPliikenneteko –kiertue on osa Vuosisadan Liikenneteko –hanketta, jonka tarkoituksena on saada suomalaisen pohtimaan omaa käyttäytymistään liikenteessä.

Muuta evästeasetuksiasi