Ulkomaanmatkat pysyvät suurimmilta osin pannassa tänäkin vuonna, sillä koronaviruspandemia hidastaa edelleen Suomen rajojen ulkopuolelle suuntautuvia lomasuunnitelmia.

Myös koti-Suomen lomanviettovaihtoehtoja suunnitellessa vastuullisuus sekä turvallisuus ovat juuri nyt kantavia teemoja - onneksi vastuullisia vaihtoehtoja löytyy ympäri maata. Listasimme alle viisi kiinnostavaa tapaa nauttia kesästä Suomessa.

Rantaloma Lapissa

Aivan Kuusamon vieressä, Lapin sydämessä sijaitseva Posion kunta on noussut kehutuksi kohteeksi Suomeen matkaavien turistien keskuudessa.

Posiolla on paljon tarjottavaa myös suomalaiselle kesälomailijalle, sillä esimerkiksi "Lahden Rivieraksi" kutsuttu Livojärvi hiekkarantoineen sekä Riisitunturi ja Syöte vaellusreitteineen tarjoavat vastuullisia elämyksiä, joista ei raitista ilmaa ja maisemia puutu. Lisää viihdykettä lapsiperheille löytyy viereisestä Ranuan kunnassa sijaitsevasta eläinpuistosta.

Merimelontaa Turussa

Turun saaristo on ihastuttava kohde jo itsessään, mutta kajakin kyydissä saat siitä aivan erityisellä tavalla irti. Saaristossa merimelontaa tarjoava Aavameri tarjoaa erilaisia melontaelämyksiä aina kolmipäiväisestä melontaretkestä tunnelmalliseen iltamelontaan auringonlaskussa.

Opastettujen melontaretkien ryhmäkoot luvataan pitää pieninä, ja merellä lipuvan kajakin kyydissä myös turvaväleistä on helppo pitää huolta.

Luonnon ihmeitä Kainuussa

Retkeilijälle löytyy vaihtoehto myös Kainuusta. Kajaanin kaupungin puolella sijaitseva Ärjänsaari kutsuu lomailijaa kiehtovine hiekkarantoineen ja näyttävine hiekkatörmineen. Kainuunmerenäkin tunnettava Lentohiekan törmä on Suomen suurin sisävesilakeus, ja rantoja pitkin vaeltaessa saa taitettua kymmenen kilometrin maisemalenkin.

Niin ikään kainuulainen Wild Taiga tarjoaa kesäkaudella kirkkaita vesiä, eläinbongausta sekä koskematonta luontoa, eikä ruuhkattomassa sekä puhtaassa luonnossa tarvitse stressata tungoksesta. Majoitusvaihtoehtoja löytyy hotelleista majataloihin, mökkeihin tai leirintäalueisiin.

Ihmiset istuvat kalliolla ja katsovat järvimaisemaa.

Saaristoreitti Saimaalla

Suomen suurin järvi Saimaa kiinnostaa tänä kesänä erityisesti pyöräileviä turisteja. Nähtävää ja koettavaa ainutlaatuisissa järvimaisemissa löytyykin viime vuonna avatulla upouudella pyöräreitillä, sillä polkupyöriä kuljettava alus Roope Saimaa on aloittanut matkansa Taipalsaaren Sarviniemestä Puumalan Lintusaloon.

Etelä-Saimaalla kulkeva Rengasreitti on noin 160 kilometrin pituinen, ja sen varrella pyöräilijät voivat majoittua vaikkapa Lappeenrannan ja Imatran kaupungeissa tai Taipalsaaren, Ruokolahden sekä Joutsenon idyllisissä kirkonkylissä.

Hotelliloma kaupungissa

Kotimaan kaupunkiloma tarjoaa matkailijalle ihanan irtioton, ja myös hotellit ovat panostaneet kuluvana vuonna hygieenisen sekä turvallisemman elämyksen tarjoamiseen. Herkullisista hotelliaamiaisistakaan ei tarvitse koronan vuoksi tinkiä, sillä esimerkiksi Scandic-hotellit tarjoavat oman porukan kesken nautittavan take away -aamiaisen suoraan hotellihuoneeseen toimitettuna.

Turku sekä Tampere ovat tunnetusti ihania kesäkaupunkeja, pienemmistä kaupungeista esimerkiksi Savonlinna, Porvoo tai Kuopio tekevät matkailijoihin vaikutuksen vuosi toisensa jälkeen.

Lue myös:

Hybridiroadtrippejä ja nollamökkeilyä – nämä ovat ensi kesän matkailutrendit

Astetta erityisemmät majapaikat kotimaan seikkailuille

Matkusta tänä kesänä kotimaassa: Tässä ovat Suomen Riviera, Ateena sekä Niagara

Matkavakuutus on tarpeellinen myös kotimaassa matkustettaessa. Tiesithän, että Pohjola Vakuutuksen jatkuva matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi kotimaan matkoillasi.