Kotimaa on pullollaan matkakohteita, joissa voit viettää myös hyvinvointilomaa. Listasimme hyvinvointilomia eri hintaluokissa.

Edullinen staycation kartanossa

Jos kaipaat edullista irtiottoa historiallisessa ympäristössä, niin suuntaa rauhalliseen Ahlmanin kartanoon Tampereelle. Viehättävässä rakennuksessa on varattavana erilaisia huoneita. Muun muassa Lauri-huoneen hinta lähtee 45 eurosta per henkilö per yö. Huoneeseen voi ostaa aamiaiskassin.

Rovaniemen seikkailut kutsuvat kesälläkin

Santasportissa Rovaniemellä pääsee urheilemaan ja touhuamaan esimerkiksi seikkailupuisto Huimassa, jossa on kymmenen erilaista rataa. Ounasvaaran luontopoluilla voi muuten vain käydä kävelemässä, ihailemassa maisemia tai paistamassa laavulla makkaraa. Myös fatbikeja vuokrataan. Koko perheen seikkailuloma Santasportissa maksaa pari-kolmesataa euroa.

Peurungan kylpylässä rentoutuu koko perhe

Kylpylähotelli Peurungasta löytyy 130 metrin pituinen vesiliukumäki, joka on Suomen pisin. Kylpylässä on myös jokiallas ja hemmotteluallas sekä altaat perheen pienimmille. Day Span puolella pääsee erikoishierontoihin ja yrttiporekylpyihin. Myös kuntosalin käyttö sisältyy huonehintaan. Huoneita on erihintaisia, esimerkiksi neljän hengen budget-huone hostellista maksaa 129 euroa. Standard-huone kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle kylpylähotellissa sen sijaan kustantaa 200 euroa.

Joogaamaan tai huskyjen kanssa lenkille Vierumäellä

Vierumäen urheiluopisto tarjoaa reipasta liikuntaa monipuolisesti. Luonnonkauniisiin harjumaisemiin voi saada esimerkiksi huskyja mukaan kaveriksi. Myös mahdollisuudet maastopyöräilyyn ovat monipuoliset, niin fatbikella kuin perinteiselläkin maastopyörällä.

Yö urheiluopistolla maksaa kahden hengen Humiseva-huoneessa 109 euroa. Saatavana on myös esimerkiksi rantamökkejä ja Golf Village -huviloita.

Tai jos haaveilet mieluummin joogasta, sillekin löytyy oma viikonloppu. Toukokuun lopussa 29.-30.5. järjestettävä joogaviikonloppu maksaa majoituksen ja täysihoidon kanssa 249 euroa.

Luontohyvinvointia Rukalla

Kuusamolainen MunPolku järjestää pyynnöstä joogaviikonloppuja Rukalla vähintään kahdelle henkilölle kerrallaan. Viikonloppu alkaa saunajoogalla, ja lauantaina koittaa viiden tunnin metsäjoogaretki Riisitunturilla tai Oulangan kansallispuistossa. Aiempaa kokemusta joogasta ei tarvita. Elämys kahdelle henkilölle maksaa 370 euroa. Majoittua voi itselleen parhaiten sopivalla tavalla, eri hintaisissa kohteissa: esimerkiksi jos toivoo luksusta, niin upean Ruka Peak -hotellin ahma-sviitissä yö maksaa 380 euroa.

Haikon kartanon luksusloma: samppanjaa ja ruusuja

Porvoossa sijaitseva Haikon kartano on suomalaisen hemmottelun klassikko. Aina mahdollisuuksien mukaan Haikon kartanon staycationiin kuuluu myöhäinen huoneen luovutus kello 15 aikaan. Hotellista saa erihintaisia vaihtoehtoja, mutta jos mielii valita upeimman sviitin kaikilla herkuilla eli samppanjalla, suklaatryffeleillä, ruusuilla ja juustolautasella, niin yhden yön hinnaksi muodostuu 346 euroa.

Matkavakuutus on tarpeellinen myös kotimaassa matkustettaessa. Tiesithän, että Pohjola Vakuutuksen jatkuva matkavakuutus turvaa sinut ja matkatavarasi kotimaan matkoillasi.

Lue myös:

Vastuullinen matkailu kotimaassa – 5 esimerkkiä