Bucket list on haavelista, jolle kerätään asioita, joita haluaisi tehdä. Usein paljon matkustelevat keräävät oman bucket list -muistion, jossa on toivottuja matkakohteita. Bucket list voi olla myös paljon kevyempi lista asioista, joita voi ylirustata. Nappaa näistä listalle osa, kaikki, tai keksi itse omasi. Kesästä voi nauttia kelistä ja rahasta riippumatta.

Laiskottelijan bucket list

 1. Puhalla saippuakuplia. Kuplien leijumista on ihana katsella. Väännä rautalangasta omaan tyyliisi ja mielentilaasi sopiva saippuakuplien puhallin.
 2. Tee lapsuutesi lempiruokaa. Tilliliha, kirjolohi, tai makkarakastike – mikä oli sinun suosikkisi lapsena?
 3. Nuku teltassa. Pystytä teltta lähimetsään tai takapihalle. Teltassa voit kuunnella lintujen laulua ja sirkkojen sirinää. Jos luonnon äänet häiritsevät unta, yövy makuupussissa olohuoneen lattialla.
 4. Syö 10:tä eri hedelmää ja marjaa päivän aikana. Kotimaiset marjat ovat terveellisiä, ja niillä on myönteistä vaikutusta muun muassa verenpaineeseen.
 5. Opettele maiden pääkaupunkeja. Tätä voi tehdä vaikka kaverin kanssa automatkalla.

Kiireisen bucket list

 1. Lue yksi Aku Ankka (tai useampi). Kuka meistä ei olisi joskus lukenut Akua? Aku Ankassa viittauksia aikalaisuuteen – mitä löydät lukemastasi lehdestä?
 2. Hypi trampoliinilla. Lasten mielestä on hauskaa, kun joku osallistuu heidän lempipuuhiinsa. Trampoliinilla voit tehdä myös päivän treenin: jo 5-10 minuuttia hyppelyä saa sykkeen nousemaan ja kalorit palamaan.
 3. Syö työpaikalla lounasta joka päivä eri pöydässä. Kesälomakaudella lounasravintoloissa on hiljaisempaa. Mitä jos istuisitkin ihan tuntemattomien kanssa samaan pöytään ja tutustuisit uusiin työkavereihin?
 4. Kännykätön päivä – mitä väliä, vaikka ei olekaan tavoitettavissa yhtenä päivänä? Pystyt keskittymään paremmin tehtäviin ja keskusteluihin. Viesteihin ehdit vastata myös seuraavana päivänä.
 5. Lue lapsen kanssa hänen vauvakirjaa ja katsele vauva-ajan valokuvia kaikessa rauhassa sängyllä loikoillen.

City-ihmisen bucket list

 1. Katso lapsuutesi suosikkiohjelmaa. Nostalgista, noloa ja varmasti hauskaa. Histamiini tai Rölli-peikko näyttäytyy aikuisena täysin uudessa valossa.
 2. Katso auringonnousua. Tämän voi toteuttaa missä päin tahansa. Auringonnousun hetki on lyhyt, mutta henkeäsalpaavan kaunis.
 3. Kävele kerran vaikka kauppaan paljain jaloin. Kun kävelet ilman kenkiä, jalkasi vaimentaa iskuja ja mukautuu epätasaisuuksiin luonnollisesti.
 4. Vieraile turistina oman kotikuntasi kuuluisimmassa matkailukohteessa. Ehkä kävit kohteella viimeksi kouluaikoina?
 5. Liiku yksi työmatka ilman, että käytät puhelintasi, kuuntelet musiikkia tai luet lehteä. Olet ihan yksin muiden joukossa – vain omat ajatukset seuranasi.

Ulkoilijan bucket list

 1. Väkerrä kukkaseppele. Itse tehty seppele lavatansseihin ja pihajuhliin on rento hiuskoriste.
 2. Laita viltti nurmikolle ja ota päikkärit. Kuinka ihana onkaan nukkua raittiissa ilmassa? Virittele päällesi hyttysverkko tai peitto, jotta ötökät eivät kutittele.
 3. Peittoa pelkosi ja nappaa inhoamasi ötökkä kämmenellesi. Ja kappas, se ei syönyt sinua!
 4. Tee päivän kauppareissu auton sijaan pyörällä tai kävellen. Huomaat, että ruokakaupasta tarttuu vain tarpeellisia tavaroita ostoskoriin.
 5. Poimi muutama kasvi ja selvitä, mitä ne ovat. Saat käyttää Googlea apuna.

Mökkimyyrän bucket list

 1. Poimi luonnonkukkia ja käytä niitä koristeena kesäisessä kattauksessa.
 2. Rakenna hiekkalinna. Se ei ole niin helppoa, kuin luulisi! Käytä linnan rakentamiseen muotteina kaapista löytyviä astioita.
 3. Kuvaa kaunis kukka kännykällä. Piirrä ja väritä siitä kuva.
 4. Valvo koko yö. Kesäyönä voi kuulla ja nähdä jotain, mitä päivällä ei koskaan näe. Mikä tuo pihamaalla hiippaileva eläin oikein on?
 5. Pelaa pihapeliä. Kirkonrotta, purkkis, peili tai hippa ovat aikuisiällä pelattuna varsin hauskoja. Miten kummassa ne lapset juoksevat niin nopeasti?
 6. Tanssi ulkona. Laita lempimusiikkia soimaan ja irrottele. Kokeile rohkeasti uusia tanssimuuveja. Älä välitä siitä, että naapuri – tai oma perhe – tuijottaa sinua.