Lapsilla ja kissanpennuilla voi olla paljonkin yhteistä, vaikkapa vakuuttamisen näkökulmasta.

– Kyllä se niin tahtoo olla, että siellä alkutaipaleella voi syntyä enemmän tarpeita käyttää vaikkapa hoitokuluvakuutusta, Pohjola Vakuutuksen tuoteasiantuntija Hannu Partanen tietää.

Tästä syystä kissavakuutus kannattaa Partasen mukaan ottaa heti kun se vain on mahdollista, eli kun pentu on täyttänyt 6 viikkoa.

Pennun mahdollisen tapaturma-alttiuden lisäksi on toinenkin syy: mikäli kissalla on ennen vakuutuksen ottamista diagnosoitu mitä tahansa vaivoja, sairauksia tai tapaturma, niihin liittyvät hoitotoimenpiteet suljetaan automaattisesti jatkossa vakuutusturvan ulkopuolelle. Vakuutus kannattaa siis ottaa pennulle mahdollisimman ajoissa. Näin voi varmistaa mahdollisimman kattavan turvan.

Terveysselvityksen tekee kissan omistaja vakuutusta ottaessaan.

Hammassairaudet yleisimpiä korvattavia

Kissavakuutuksessa on kaksi osaa, joista toisen, eläinvakuutuksen, voi ottaa vain rotukissalle.

– Eläinvakuutus on eräänlainen kissan henkivakuutus, joka korvaa esimerkiksi kissan katoamisen, varastamisen tai tapaturmaisen kuoleman. Tätä vakuutusta ei myönnetä maatiaiskissoille, jotka tyypillisesti elävät ulkona ja saattavat viipyä metsästysreissuillaan pitkäänkin. Sen sijaan hoitokuluvakuutuksen voi ottaa kaiken rotuisille kissoille, Partanen sanoo.

Hoitokuluvakuutuksesta korvataan tyypillisesti erilaisia hammassairauksia, vatsavaivoja, korva- ja silmätulehduksia sekä pieniä tapaturmia.

Peräti neljällekymmenelle prosentille vakuutetuista lemmikeistä on sattunut viimeisen vuoden aikana ainakin yksi korvattava vahinkotapahtuma.

– Kissan vakuuttaminen on nykypäivänä yhä yleisempää. Kissat ovat tärkeitä perheenjäseniä. Eläinklinikat ovat tänä päivänä myös niin huippuunsa kehittyneitä, että monia lemmikkien sairauksia voidaan onneksemme hoitaa. Kun tarkastelen tilastojamme, huomaan, että peräti neljällekymmenelle prosentille vakuutetuista lemmikeistä on sattunut viimeisen vuoden aikana ainakin yksi korvattava vahinkotapahtuma, Partanen sanoo.

Kissavakuutus sisältää etäeläinlääkäripalvelun

Partanen nostaa esiin myös Pohjola Vakuutuksen etäeläinlääkäripalvelun, jolla saa eläinlääkärin videoyhteyden päähän. Maksuttoman konsultaation perusteella eläinlääkäri antaa arvion eläimen terveydentilasta, kotihoito-ohjeet tai tarvittaessa ohjauksen jatkohoitoon

– Lemmikinomistajat ovat kiittäneet palvelua. Konsultaation saa nopeasti ja kätevästi, eikä tarvitse välttämättä lähteä lemmikin kanssa asioimaan eläinklinikalle.

Vakuutusta ottaessaan asiakas voi vaikuttaa hoitokuluvakuutuksen omavastuuseen.

– Eläinklinikkakumppaneillamme omistaja maksaa paikan päällä vain omavastuun, mikä tämäkin on tärkeä ominaisuus lemmikkivakuutuksessa. Jo klinikalta käsin voidaan tehdä meille selvitys sairaudesta tai tapaturmasta.

Kissavakuutuksen voi ottaa alle 7-vuotiaalle kissalle. Hoitokuluvakuutus jatkuu koko kissan eliniän, mutta rotukissoille tarkoitettu eläinvakuutus eli eläimen henkivakuutus lakkaa olemasta voimassa 10-vuotiaan rotukissan kohdalla.

Pohjola Vakuutuksen lemmikkivakuutuksen voi ottaa, vaikka ei olisi muita vakuutuksia tai asiakkuutta OP Ryhmässä.

Tutustu Pohjola Vakuutuksen kissavakuutukseen