Hanki lahjat netistä

Netti tuo rajattoman määrän lahjaideoita kotisohvallesi, ja moni yritys toimittaa tilattuja lahjoja vielä muutama päivä ennen joulua. Löydät parhaat lahjaideat ilman ruuhkia ja loputtomia kassajonoja. Lisäksi hankit uniikkeja asioita, joita ei saa joka kaupasta.

Hyödynnä esimerkiksi googlea ja syötä hakukenttään joululahjaideoita teinille, puolisolle tai kummilapselle, niin saat kasan hyödyllisiä linkkejä.

Paketoi lahjaksi hoitoapua

Vie ystävien lapsi museoon ja päästä vanhemmat yhdessä lenkille. Tarjoa siskon jälkikasvulle brunssi ja nouda heidät kotoa herkuttelemaan. Ota sukulaistenavat yökylään ja anna yksinhuoltajavanhemmalle omaa aikaa.

Askartele itse teemaan sopiva ja lastenhoitoavusta kertova kolmen kerran lahjakortti, joka on voimassa vuoden 2018 loppuun saakka. Pinterestistä löydät kortti-ideoita joka lähtöön – ja ei muuta kuin askartelemaan.

Anna yhteistä aikaa

Anna yhteistä aikaa vanhemmille tai ystäville: osta konsertti- tai teatteriliput teille kaikille ja kuskaa lahjansaajat kotiovelta tapahtumaan ja takaisin. Myös usean ruokalajin maistelumenu on monelle uusi, mieluisa tuttavuus.

Varaa pöytä Tableonline- tai Bookatable-sivustolta. Teatteri- tai konserttiliput hankit kätevästi Tiketistä, Ticketmasterista tai Lippu.fi:stä.

Lahjo lahjakorteilla

Konmarituksen ja tavarasta eroon hankkiutumisen aikakautena harva kaipaa ympärilleen lisää tavaraa. Palveluista tai hauskanpidosta sen sijaan innostuu moni. Hanki isovanhemmalle kyyditys urheiluautolla tai rentoutuskellunta, ystävälle viinitasting pimeässä tai sushikurssi, lapsen opettajalle lippu kalapedikyyriin ja valmentajalle lahjakortti karting-autoilemaan.

Gogift- ja Elämyslahjat-nettisivuilta löydät satoja lahjakortti-ideoita aina ralliautokyydistä raakasuklaan valmistuskurssille ja panimovierailusta pistooliammuntaan.

Kokkaa ja leivo

Jos olet ystäväpiirissäsi tunnettu superkokki tai -leipuri, loihdi itse maistuvat joululahjat. Saaristolaisleipä, siemennäkkärit, kuivakakut, myslit ja itse valmistettu raakasuklaa ovat joulun herkullisimmat lahjat, jotka myös säilyvät pitkään. Täytekakkutaikuri taas ilahduttaa vähemmillä kokinlahjoilla siunattua kakkulahjakortilla, jonka voi lunastaa sinulta ennen juhlahetkeä.

Hanki käyttötavaraa

Mene markettiin ja kokoa ruokakori vähän paremmasta käyttötavarasta, jota lahjansaaja ei itse raaski ostaa. Hanki lahjaksi kahvia, teetä, suklaata, kaakaota, oliiviöljyä, pesuaineita, hunajaa, pähkinöitä, säilykkeitä ja vaikkapa juustoja.

Pakkaa tuotteet kauniisti itsellesi tarpeettomaan koriin, tapetilla päällystämääsi pahvilaatikkoon tai suureen paperipussiin, jonka sidot värikkäällä pakkausrusetilla.

Ole eettinen

Tiedostava lahjansaaja ilahtuu lahjasta, joka osoitetaan kehitysmaan naisten koulutukseen tai ammatin hankkimiseen. Hanki lehmä köyhälle perheelle, jolle eläin merkitsee uutta alkua. Voit myös ostaa lahjaksi puhdasta vettä tai lahjoittaa lahjarahat joulupatakeräykseen, jolla autetaan vähävaraisia perheitä, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria kotimaassa.

Eettisiä lahjoja toimittavat muun muassa Suomen Pakolasapu, Kirkon Ulkomaanapu ja World Vision. Lahjansaajalle saat postitettavaksi kortin tai sähköpostin, jossa kerrot eettisestä lahjasta.

Jos kuitenkin haluat hankkia eettisen lahjan kaveriksi joitain fyysistä materiaa, suosi esimerkiksi Reilun kaupan tuotteita.

Hyödynnä alennukset

Jos nyt meni vähän tiukille, petraa ensi vuonna ja tee edulliset lahjaostokset hyvissä ajoin. Jos isoäidin aikaan alet olivat ainoastaan tammikuussa ja juhannuksen jälkeen, nykyään alelaarit pullistelevat tavaraa pitkin vuotta. Kun paketoit ostamasi lahjat saman tien, vältyt jouluaattoaamun pakkausstressiltä.

Pysyttele valppaana pitkin vuotta ja kirjaa kännykän muistiinpanoihin, jos joku läheisesi mainitsee tavaran tai palvelun, jonka haluaisi hankkia tai jota haluaisi kokeilla.