1. Maksoitko koko porukan ravintolalaskun? Vältä säätö tilinumeroiden vaihtelun kanssa, voit maksaa pelkän puhelinnumeron avulla.

Lataa Pivo sovelluskaupasta ja saat kuitattua heti oman osuutesi suoraan kaverin tilille pelkän puhelinnumeron avulla. Pivolla voit maksaa kaikkien pankkien asiakkaille ja se toimii yleisimmillä älypuhelimilla. Pivolla tehdyn rahasiirrot ovat maksuttomia. Osuuspankkien asiakkaiden väliset siirrot tapahtuvat reaaliajassa, muiden pankkien asiakkaiden välisiin siirtoihin kuluu noin 1-2 arkipäivää. Maksun maksaja sekä vastaanottaja voivat omasta Pivostaan seurata maksun etenemistä.

2. Maksa pikkuostokset nopeasti ja turvallisesti lähimaksulla

Tätä nykyä valtaosa suomalaisista omistaa lähimaksukortin, ja lähimaksaa voi suurimmassa osassa kaupoista ja ravintoloista. Voit lähimaksaa ostokset, kun ne maksavat enintään 25 euroa. Vie kortti parin sentin päähän maksupäätteestä, se antaa ääni- tai valomerkin maksun onnistumisesta. Tunnuslukua ei siis tarvitse näppäillä lainkaan, ainoastaan satunnaisesti voi maksupääte pyytää turvasyistä syöttämään tunnusluvun. Kuitin saat tavalliseen tapaan myyjältä.

3. Kolottaako kahvihammasta kesken sunnuntaikävelyn eikä lompakko tullut mukaan?

Maksa kännykälläsi! Ostokset hoituvat myös ilman käteistä tai muovista maksukorttia, kunhan sinulla on Pivo-sovellus ja siihen kytketty mobiilimaksuominaisuus. Pivon lähimaksaminen on saatavilla Android-puhelimiin. Lähimaksamisessa lukituksesta avattu älypuhelin yksinkertaisesti viedään kortinlukijan viereen ja maksu tapahtuu saman tien. Pivo-mobiililompakossa ei ole lähimaksukorttien 25 euron ostorajaa.

4. Tiesitkö, mikä on nopein tapa laskujen maksamiseen?

E-lasku on nopein ja helppo tapa maksaa laskuja. Voit tarkistaa ja hyväksyä laskun nopeasti tai hoitaa laskut kokonaan automaattisesti, jos niin haluat.

OP-mobiilissa voi maksaa vilauttamalla laskun viivakoodia kännykän kameralle. Laskun tiedot tallentuvat automaattisesti ja lopuksi vain hyväksyt maksun – vältyt kaikelta näppäilyltä.

5. Voit maksaa kännykällä verkkokaupassakin

Kaikkien pankkien asiakkaat voivat nyt maksaa ostoksensa valituissa verkkokaupoissa turvallisesti suoraan Pivolla. Valitse verkkokaupassa maksutavaksi Pivo ja hyväksy maksu Pivo-sovelluksessa sipaisemalla. Ei siis enää tunnuslukulistoja tai korttitietojen luovuttamista verkkokaupalle!

+ 1: Maksa esimerkiksi silmälasit tai älypuhelin creditillä – voit säästää satasia

Suomalaiset suosivat yleensä kortin debit-puolella maksamista, vaikka aina ei kannattaisi. Erityisesti OPn asiakkaiden kannattaa huomata, että OP-Visan Credit-puolella Suomessa ja ulkomailla ostetuille tavaroille saa automaattisesti 180 päivän ostoturvavakuutuksen vakuutusehtojen mukaisesti. Se korvaa, jos tavara esimerkiksi rikkoutuu parin kuukauden kuluttua ostohetkestä. Ostoturvavakuutuksen etuna on – maksuttomuuden lisäksi – sen alhainen omavastuuraja: omavastuu on 40 euroa, kun se esimerkiksi kotivakuutuksissa nousee usein yli 150 euroon.

Turvallista asiointia kassalla ja verkossa

Säilytä korttia ja verkkopankkitunnuksia yhtä huolellisesti kuin käteistä rahaa. Muista asettaa tileille ja korteille käyttörajoitukset OP-verkkopalvelussa tai OP-mobiilissa esimerkiksi verkko-ostamiselle. Käyttörajoituksilla voit suojata rahojasi, jos korttisi tai verkkopalvelutunnuksesi joutuvat vääriin käsiin. Jos epäilet verkkopalvelutunnuksiesi tai korttitietojen joutuneen vääriin käsiin, sulje tunnukset välittömästi soittamalla numeroon + 358 20 333 (24 h/vrk). Numero kannattaa tallentaa puhelimeen. Poliiseiksi ja pankin turvallisuushenkilöksi esittäytyvät huijarit saattavat kysellä verkkotunnuksia tai korttitietoja verkossa tai puhelimitse. Älä luovuta huijarille mitään tietoja, varmista myös että lähipiirisi osaa varoa huijareita!