Facebook-kirppikset, pieni laina kaverilta, ravintolalaskun jakaminen porukan kesken, kuukausirahojen siirto jälkikasvulle… Usein tuntuu hankalalta muistella tilinumeroita, saati marssia automaatille käteistä hakemaan.

Vaan enää ei tarvitse. Nykyisin rahansiirto käy älypuhelimen ja puhelinnumeron välityksellä, kunhan puhelimeen lataa siirron mahdollistavan sovelluksen. Niitä ovat esimerkiksi OP-mobiili ja Nordean Siirto-sovellus.

Siirto on Suomen laajin mobiilimaksamisen verkosto

Pankit ja pankkiautomaateilta tuttu Automatia ovat kehittäneet pankkirajat ylittävän mobiilimaksujärjestelmän, Siirron, johon on rekisteröitynyt jo yli miljoona käyttäjää.

– Siirto mahdollistaa rahansiirron pelkällä puhelinnumerolla kahden eri sovelluksen – OP-mobiilin ja Nordean Siirto-sovelluksen – välillä. Siirto on kotimainen ja turvallinen, ja saanut käyttäjiensä keskuudessa loistavan vastaanoton, OP:n arjen talouden palveluista vastaava johtaja Masa Peura kertoo.

OP:n asiakkaat voivat ottaa Siirron käyttöön OP-mobiilissa. Käyttöönotto vie vain hetken.

OP:n ja Nordean asiakkaiden välillä raha siirtyy välittömästi. Siirto-maksulla raha siirtyy vastaanottajan tilille saman tien, jos vastaanottajan pankki tukee reaaliaikaista maksamista. Reaaliaikaista maksamista tukee suurin osa suomalaisista pankeista.

Mobiilimaksaminen yleistyy jatkuvasti

Suomalaiset ovat ottaneet mobiilimaksamisen omakseen viimeisen parin vuoden aikana.

Rahansiirtojen lisäksi Siirto sopii verkkokaupassa maksamiseen – sillä voi maksaa jo tuhansissa verkkokaupoissa nopeasti ja turvallisesti. Verkkokaupassa tunnistat Siirto-maksutavan Siirto-logosta muiden maksutapojen joukossa.

– Kun maksat Siirrolla verkkokaupassa, sinun ei tarvitse kaivaa luottokorttisi tietoja tai pankkitunnuksiasi esille kassalla, vaan maksu hyväksytään käyttämässäsi sovelluksessa. Tällöin sinun ei myöskään tarvitse luovuttaa korttitietojasi verkkokaupalle, vaan voit olla varma, että ne säilyvät turvassa, Peura kertoo.

Siirto

Mikä on Siirto? Pankkirajat ylittävä mobiilimaksutapa, jolla on yli miljoona käyttäjää. Siirron avulla voi siirtää rahaa OP-mobiilin ja Nordean Siirto-sovelluksen käyttäjille.

Missä Siirto otetaan käyttöön? OP-mobiilissa tai Nordean Siirto-sovelluksessa.

Mitkä ovat Siirron hyödyt? Helppo ja turvallinen rahansiirto pelkän puhelinnumeron perusteella, kotimainen ratkaisu, raha liikkuu tililtä toiselle reaaliajassa.

Mihin Siirto sopii? Rahansiirtoihin henkilöiden välillä, esimerkiksi yhteiskulujen jakoon, käytetyn tavaran ostamiseen verkkokirppiksillä tai vaikka perheen sisäisiin rahansiirtoihin. Siirrolla voi maksaa myös useissa verkkokaupoissa.

Pitääkö vastaanottajan olla saman pankin asiakas? Ei tarvitse. Raha liikkuu saumattomasti OP-mobiilin ja Nordean Siirto-sovelluksen käyttäjien välillä.

Ota huomioon: Ennen maksua varmista, että vastaanottajan puhelinnumero on oikea – aivan, kuten tekisit tilinumeronkin kanssa. Näet myös vastaanottajan nimen ennen maksun hyväksymistä. Jos numero on väärä ja sen omistaja on Siirron käyttäjä, raha siirtyy väärälle henkilölle.

Käteisen käyttöä voi välttää monin keinoin. Keräsimme yhteen turvalliset mobiili- ja korttimaksamisen tavat. Tutustu turvallisiin maksutapoihin.

Tämä artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 7.11.2018. Artikkelia on päivitetty 16.5.2024.