Puhelimella tai älykellolla maksat aina lähimaksulla. Asiantuntija kertoo, miksi mobiilimaksaminen on kätevämpää ja turvallisempaa kuin pankkikortilla maksaminen.
Monet matkaavat tänä kesänä kotimaassa. Säälle emme voi mitään, sen sijaan ostosten turvallisuuteen voimme vaikuttaa. Oli kyseessä sitten hotelliyön maksaminen tai hankinnat mökkireissua varten, näillä vinkeillä varmistat, että maksu sujuu turvallisesti.
Nykyisin kortilla tai mobiilimaksulla voi maksaa lähes kaikkialla aina toreista tai kirpputoreista parkkiautomaatteihin tai vaikkapa koulun myyjäisiin. Missä tilanteissa käteistä käytetään yhä?
Voit keskittyä nauttimaan rauhassa kesälomastasi, ja arkikin sujuu vaivattomammin, kun pankkiasioihin ei mene ylimääräistä aikaa, sanoo OP:n maksamisen asiantuntija Juha Luukkainen.
Suomalaiset kuluttajat suosivat entistä enemmän digitaalisia maksutapoja. Sama trendi näkyy myös yrityksillä. Kun yritys vähentää käteisen käyttöä, se saa suoria kustannussäästöjä ja palvelee asiakkaitaan entistä sujuvammin.
Unohda käteisen nostaminen ja tilinumeroiden kanssa pelaaminen. Tarvitset maksamiseen vain älypuhelimesi, sovelluksen ja vastaanottajan puhelinnumeron.
Maksamiseen liittyvät palvelut kehittyvät koko ajan, ja uusia ominaisuuksia tulee niin yritysten kuin kuluttajienkin käyttöön. Tällä hetkellä Euroopan maksuneuvoston työryhmässä kehitetään maksupyyntöä eli Request to Pay -palvelua koskevaa palveluntarjoajia velvoittavaa säännöstöä. Mistä uudessa maksupyynnössä on kyse, ja mitkä ovat sen hyödyt kuluttajille ja yrityksille?
Maksaminen on muuttunut muutamassa vuodessa merkittävästi. Käteinen on kadonnut vauhdikkaasti ihmisten lompakoista ja tilalle on tullut entistä mobiilimmat maksutavat. Pian maksuja aletaan tehdä esimerkiksi kasvomaksulla, mutta jo nyt lompakko siirtyy älylaitteisiin.