1. Toinen kortti pelastaa yllätystilanteissa

Olet kaupan kassalla ja kaivat korttiasi esiin, mutta sitä ei löydykään – tuttu tunne? Kortti on saattanut jäädä kotiin lenkkitakin taskuun, perheen pienin on napannut sen salaa leikkeihinsä tai kortti on voinut tipahtaa puhelimen korttitaskusta.

Korttitietojen kalastelu voi myös johtaa siihen, että kortti täytyy sulkea eikä sillä voi enää maksaa, jos kortin tiedot ovat päätyneet vääriin käsiin. Näitä odottamattomia yllätystilanteita ei kukaan pysty ennakoimaan, mutta voit varautua niihin hankkimalla itsellesi toisen maksukortin.

2. Luottokortilla maksaminen tuo turvaa ostoksille

Verkossa maksaessa kannattaa aina käyttää toista luottokorttia, jotta korttitietojen varastamisen riski ei koidu ensisijaisen korttisi kohtaloksi. Tarpeen tullen voit sulkea toisen korttisi ja samalla olet pitänyt ensisijaisen korttisi tiedot turvassa.

Jos taas verkosta tilaamasi tuote ei koskaan saavukaan perille tai tuotteessa on jotain vikaa, ei hätää – credit-ominaisuudella maksetuilla ostoksilla on kuluttajansuojalain mukainen ostoturva. Voit siis saada ongelmatilanteissa korvauksen tuotteesta luottokorttiyhtiöltä. Lisäksi OP:n luottokorttien Tuoteturvavakuutus turvaa osuuspankin omistaja-asiakkaan debit- ja credit-ostokset puoleksi vuodeksi tai vuodeksi kortista riippuen.

3. Ota toinen kortti aina matkoille mukaan

Mitä jos ainoa mukana oleva kortti katoaa ulkomaan matkalla? Tällaiseen tilanteeseen tuskin kukaan haluaa päätyä. Toinen kortti on ehdoton matkakaveri, joka ei koskaan jätä sinua pulaan.

Turvallisuuden vuoksi kakkoskorttia kannattaa aina säilyttää eri paikassa kuin ensisijaista korttia, jotta et menetä molempia kortteja kerralla. Jätä siis toinen kortti suosiolla majoituspaikkaan hyvään talteen.

Myös matkaillessa luottokortista on hyötyä toisena korttina esimerkiksi hotellihuoneiden varaamisessa tai ajoneuvojen vuokraamisessa, sillä nämä vaativat usein luottoa.

Visa ja Mastercard ovat maailmalla yleisimmin käytettyjä luottokorttiyhtiöitä. Jos sinulta löytyy molemmat luottokortit, sinulla on myös aina maksamiseen sopiva kortti, missä päin maailmaa oletkin.

4. Kaksi korttia omasta pankista tekee arjesta sujuvampaa

Kahden kortin menoja on yksinkertaisesti helpompi seurata, kun voit tarkastella tilitietoja samasta verkkopankista tai pankin mobiilisovelluksesta kertasilmäyksellä. Pystyt myös hoitamaan raha-asioitasi sujuvasti ilman ylimääräisiä maksuja pankista toiseen, kun toinenkin kortti on omasta tutusta pankista.

Kaksi korttia voi mahdollistaa myös entistä paremman otteen arjen menojen seuraamisesta, kun jaat ostoksia eri korteille. Ensisijainen kortti sopii hyvin päivittäisten ostosten tekemiseen, kun taas toisella kortilla voit maksaa esimerkiksi uuden sähköpyörän ja muut isot hankinnat, verkko-ostokset tai eri palveluiden jatkuvat tilaukset. Näin pystyt helposti tarkistamaan omasta verkkopankista, miten paljon rahaa menee esimerkiksi kuukausittain suoratoistopalveluihin.

+ 5. Varmista toisella kortilla lisää etuja arkeesi

Toisessakin kortissa kannattaa olla hyödyllisiä etuja, jotka auttavat selviämään odottamattomista tilanteista. Esimerkiksi OP Duo -luottokortti tuo lisäturvaa arkeen Hintatakuun, Identiteettiturvan ja osuuspankin omistaja-asiakkaan vuoden kestoisen Tuoteturvavakuutuksen myötä.

OP Duo on luotettava Mastercard ja paras valinta OP:n Visa-kortin kaveriksi. Osuuspankin omistaja-asiakkaana saat OP Duon muita edullisemmin.

Tutustu OP Duoon ja hae korttia helposti verkosta

Lue myös: Credit vai debit? Näissä tilanteissa kannattaa aina maksaa luotolla