Av – alustava varaus

Se, joka ehtii ensimmäisenä merkitsemään av myynti-ilmoitukseen, saa myös oikeuden ensimmäisenä ostaa myytävän kohteen omakseen. Toisaalta varaaja voi myös perua varauksensa, mikäli ei syystä tai toisesta haluakaan ostosta tehdä. Yleensä varaus on voimassa vuorokauden. Jos myyjä ei siihen mennessä saa varaajan kanssa sovittua kaupoista, varaus raukeaa. Av:n voimassaoloajoista ja käytöstä on eri kirpputoriryhmillä omia sääntöjä.

Jono

Kun myynti-ilmoituksessa on alustava varaus, voi muut halukkaat ostajat ilmoittautua jonoon. Ostovuoro siirtyy ensimmäiselle jonottajalle, mikäli alustavan varauksen tehnyt vapauttaa tuotteen tai ei osta tuotetta sovitussa ajassa.

Mmm – myynnissä myös muualla

Myyjiä pyydetään ilmoittamaan, mikäli myyntiin ilmoitettu tavara on myynnissä myös muualla. Silloin mahdolliset ostajat tietävät, että myös kirpputoriryhmän ulkopuolelta voi tulla ostotarjouksia.

Vapauttaminen

Alustavan varauksen tehnyt voi vapauttaa varauksen kohteena olleen tuotteen, jolloin osto-oikeus siirtyy seuraavana jonossa olevalle.

Yp – Ylläpito

Ryhmän ylläpitäjät hyväksyvät uudet jäsenet mukaan ryhmään ja ylläpitävät ryhmän sääntöjä. Heiltä saa apua epäselvissä tapauksissa ja neuvoja tekniikkaongelmiin. He myös seuraavat ilmoituksia ja huomauttavat myyjiä puutteellisista tai sääntöjen vastaisista ilmoituksista.

Yv – Yksityisviesti

Kaupoista sovitaan yksityisviestillä, jota muut facebookin käyttäjät eivät näe. Viestissä sovitaan paikka ja aika sekä vaihdetaan yhteystietoja.

Juttua varten haastateltiin Facebook-kirppisryhmän vetäjää.

Lue seuraavaksi:

Haluatko tuotteet kaupaksi Facebook-kirppiksellä? Parilla simppelillä vinkillä pääset jo pitkälle

Hyvää käytettyä tavaraa verkosta – näissä osoitteissa teet laadukkaimmat kirpputorilöydöt