Huoltamalla vaatteille, asusteille ja kengille saa näppärästi lisää käyttöikää. Tällöin myös rahaa ja luonnonvaroja säästyy, kun vaatekertaa ei tarvitse uusia jatkuvasti.
Elisa Tikkanen käy kirppiksellä vähintään kerran viikossa ja uhraa harrastukseensa mielellään aikaa ja vaivaa. Muutamaa euroa enempää hän ei juurikaan maksa löydöistään – paitsi, jos ne tulevat lahjaksi.
Vannoutuneet kirppiskävijät tietävät, mitä ostaa ja millä hinnalla. Kysyimme helsinkiläiskirppiksellä, millainen tavara liikkuu ja mikä ei. Samalla konkarit kertoivat muun muassa hintavinkkinsä.
Älä heitä vanhoja keräilykortteja tai leluja pois, vaan tarkista ensin, olisiko niillä jälleenmyyntiarvoa. Asiantuntijan mukaan suomalaisten komeroissa voi lojua jopa tuhansien eurojen arvoisia keräilykortteja.
Noora Vihervaaran lähisuvussa joululahjat annetaan tänä vuonna omista tavaroista. Myös paketointitarvikkeiden pitää löytyä omasta kodista, mikä takaa niiden persoonallisen ulkoasun.
Vintage-maailmassa on kovin kysyntä 50- ja 60-luvun esineille. Koteihin etsitään arkikäyttöön tai koristeeksi värikästä lasia ja iloisesti koristeltua keramiikkaa.
Käytettyä vaatetta hankkiessa voi olla vaikeaa huomata, onko tuote jo ostohetkellä huonokuntoinen. Kysyimme alan ammattilaisilta, mitä on hyvä huomioida kierrätetyn vaatteen ostopäätöstä tehdessä.
Onko kirpputorilöytö vihreämpi valinta kuin arvokas, vastuullisesti tuotettu vaate? Miten tehdä ekologisempia vaatevalintoja? Vastuullisen pukeutumisen asiantuntija Anniina Nurmi neuvoo.
Kaksi kertaa vuodessa vietettävä Siivouspäivä muuttaa kaupungit ja naapurustot isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Miten myyjän ja kirppislöytöjä etsivän ostajan kannattaa valmistautua Siivouspäivään?