Hyvän ilmoituksen resepti tulee tässä: Kirjoita tuotteen nimi jo otsikkokenttään, kuvaile tuotetta ilmoituksessa tarkasti ja liitä ilmoitukseen kaksi tai kolme hyvää kuvaa.

Mitä muuta myyjän kannattaa muistaa ilmoitusta laatiessaan? Teimme listan tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa huomioida nettikirppareilla.

1. Tee informatiivinen otsikko

Jo otsikosta pitää selvitä tuotteen nimi, koko, väri, merkki ja muut vastaavat oleelliset ominaisuudet. Jos hakutuloksia on paljon, ostaja ei jaksa klikata jokaista ilmoitusta auki. Subjektiiviset näkemykset kannattaa jättää ilmoituksista pois. Vaikka sinun siis tekisi mieli kirjoittaa otsikkoon “Ihana lamppu”, niin kerro mieluummin lampun koko ja merkki - ostaja osaa kyllä itse valita omasta mielestään ihanat tuotteet.

2. Kerro myymästäsi tuotteesta totuudenmukaisesti ja riittävän tarkasti

Kiinnitä huomiota kuvaustekstin kieliasuun, sillä selkeys on luotettavuuden merkki. Kuvaile tuotetta tarkasti ja rehellisesti, äläkä koskaan jätä kertomatta mahdollisista vioista ja puutteellisuuksista. On parempi sanoa, että ”haalarin oikeassa polvessa on noin 0,5 cm pituinen reikä” kuin että ”toppahaalarissa on pikkuvikoja”.

Tarkkuutta voi tuoda esiin kertomalla tuotteen mittoja tai esimerkiksi elektroniikkatuotteen tarkan mallin. Joillekin ostajille voi olla tärkeää tietää, onko esimerkiksi vaate pesty hajustetulla pesuaineella, tai onko kotitaloudessa lemmikkejä. Joskus voi olla paikallaan lisätä linkki käyttöohjeisiin tai valmistajan nettisivulle.

Nyrkkisääntönä voi ajatella, että kaupat pitää tulla ilman turhia lisäkyselyitä - myyntitekstin pitää vastata kaikkeen olennaiseen. Älä kuitenkaan jaarittele, sillä myös turha monisanaisuus herättää potentiaalisissa ostajissa epäilyksiä.

3. Käytä kuvauksessa monipuolisia hakusanoja

Kuvaile tuotetta erilaisilla hakusanoilla, jotta tuote löytyisi mahdollisimman hyvin haun kautta. Joku saattaa kirjoittaa hakukenttään ”Ikea sohva”, joku toinen taas ”Söderhamn valkoinen sohva”. Mieti, kuinka saisit ilmoituksesi nousemaan molemmissa hauissa. Relevantteja hakusanoja voi myös lisätä listaksi ilmoituksen loppuun.

4. Mieti tuotteellesi sopiva hinta

Mitä paremmin tuotteesi hinta vastaa potentiaalisten ostajien käsitystä sopivasta hinnasta, sitä nopeammin tuotteesi käy kaupaksi. Kannattaa asettaa hinta mieluummin alakanttiin kuin yläkanttiin, onhan kierrätys ja uuden kodin löytäminen itselle tarpeettomaksi käyneelle tavaralle koko käytetyn tavaran myymisen ytimessä. Sopivaa hintatasoa voi haarukoida helposti selailemalla ilmoituksia muista vastaavista tuotteista. Houkuttelevinta on, jos oma tuotteesi on hieman muita edullisempi. Kerro ilmoituksessa myös mahdolliset toimituskulut.

5. Panosta kuviin

Suttuiset, tummat ja epätarkat kuvat ovat varma tapa karkottaa ostajat. Liitä ilmoitukseen riittävästi kuvia, joista selviää myytävänä olevan tuotteen kunto. Kuvat kannattaa ottaa mahdollisimman hyvässä valaistuksessa ja tarpeeksi monelta kantilta. Kuvaa tuote siistiä ja neutraalia taustaa vasten.

Hyvässä ilmoituksessa kuvat on otettu juuri siitä myytävästä tuotteesta. Ilmoitus, jossa tuote vikoineen on valokuvattu yksityiskohtaisesti, herättää luottamusta. Tällöin tietää, mitä on ostamassa. Rehellinen myyjä myös suhtautuu positiivisesti lisäkuvapyyntöihin.

Jos myyt vaatteita, kannattaa vaate silittää ennen kuvaamista ja asetella se henkariin kuvausta varten. Tausta kannattaa olla vaalea ja tasainen, ja oikeiden värisävyjen esilletuomisessa auttaa parhaiten luonnonvalo.

6. Myytkö uuden tuotteen? Kerro myyntisyy

Joskus jokin voi näyttää ostajan näkökulmasta liian hyvältä ollakseen totta. Silloin selitys myynnin syystä herättää luottamuksen. Kirjoita esimerkiksi näin: ”Tyylikäs, uudenveroinen ruokapöytä - myydään pois muuton tieltä.”

Kalliissa/arvokkaammissa luksusmerkkituotteissa puolestaan hälytyskellot soivat aina, kun tuote on "saatu lahjaksi; ei ole kuittia".

7. Kerro yhteystietosi

Kun laitat koko nimesi ja puhelinnumerosi ostajien nähtäville, herätät enemmän luottamusta kuin jos laitat ilmoitukseen pelkän sähköpostiosoitteen.

8. Muista kohteliaisuus

Käytetyn tavaran kierrättämisen tavoitteena on, että sekä myyjälle että ostajalle tulee fiilis reiluista kaupoista. Kannattaa kommunikoida avoimesti ja aktiivisesti (esimerkiksi: ”yksi varaus tehty, odotan huomiseen ja ilmoitan miten kävi”). Nopeus ja joustavuus on valttia puolin ja toisin. Tuote on hyvä tarkistaa aina yhdessä läpi vielä kerran ennen luovutusta, jottei yllätyksiä tule.

9. Helpota maksua Pivolla

Maksutavasta kannattaa sopia aina etukäteen. Tee ostamisesta helppoa antamalla vaihtoehtoja maksamiseen. Voit maksaa Tori.fi:n ostokset helposti ja turvallisesti Siirto-maksulla pelkän puhelinnumeron perusteella. Siirto-maksuja voit tehdä OP-mobiilin, Pivon ja Nordean Siirto-sovelluksen käyttäjille.

Asiantuntija: Laura Kuusela / Tori.fi

Mobiilimaksaminen tarkoittaa älylaitteella tapahtuvaa maksamista arjen eri tilanteissa. Mobiilimaksaminen on nopeaa, helppoa ja turvallista. Lue lisää.

Lue myös:

Kirppisvinkit: Näitä tuotteita ostetaan, näistä on ylitarjontaa

Tunnetko design-lasin arvon? Nämä lasiesineet menevät kaupaksi

Arvotavaraa komeron kätköissä? Älä konmarita näitä - niitä halutaan juuri nyt!

Artikkeli on julkaistu 19.4.2018. Sitä on päivitetty 31.8.2023 ja 4.6.2024.