Ammattijärjestäjä Laura Holmström kertoo, miten välttää hutilahja – vähintään sisustuskrääsä ja vihjailupaketit. Myös näitä lahjoja suomalaisten paketeista on kääriytynyt esiin.
Isoin ryhmä nuorista on kulutuskeskeisiä, kun taas kolmasosa nuorista käyttää rahaa säästeliäästi. Myös ympäristötietoiset nuoret kuluttajat erottuvat selvänä omana ryhmänään.
Ionan toimitusjohtaja Mikko Mantila tarjoaa verkkokaupan perustamiseen hyvää kaavaa: kävijät x konversio x keskiostos. Se on syytä miettiä huolella läpi ennen kuin suunnittelee logistiikkaa.
Puhelimella tai älykellolla maksat aina lähimaksulla. Asiantuntija kertoo, miksi mobiilimaksaminen on kätevämpää ja turvallisempaa kuin pankkikortilla maksaminen.
Itselle tarpeettomia tavaroita tai tekstiilejä ei kannata säilöä kaapissa vaan laittaa tavara kiertämään. Näiden vinkkien avulla myynti-ilmoituksesi erottuu netissä ja voit saada käyttämättömästä tavarasta mukavat taskurahat.
Ämpäreiden jonottaminen paljastaa tunteemme tavaroita kohtaan. Ilmaiseksi jaettava ämpäri on niin tärkeä esine, että siihen voi käyttää valtavasti aikaa ja energiaa. Myös ostamisessa tunteet vaikuttavat päätöksiimme – oli kyse sitten suklaasta, autosta tai asunnosta.
Mahdolliset sähkökatkot aiheuttavat huolta maksuliikenteen toimivuudesta, sillä yhteiskunta pelaa pitkälti sähköisten palveluiden kautta. Käteinenkään ei ole tilanteeseen pomminvarma ratkaisu, joten sitä ei kannata hamstrata.
Pikkujoulut, itsenäisyyspäivä, joulu ja uusivuosi käyvät kukkaron päälle – varsinkin, kun hinnat nousevat. Arjen asiantuntijat vinkkaavat, miten he budjetoivat ja varautuvat juhlakauteen.