1. Tuoteturva vakuuttaa ostokset

Tuoteturva vakuuttaa omistaja-asiakkaan korttiostokset puolen vuoden ajan. Tuoteturva on maksuton ja se kuuluu automaattisesti kaikkiin luotollisiin OP-Visa ja OP-Mastercard -kortteihin. Vakuutus on voimassa sekä verkossa että kivijalassa, Suomessa ja ulkomailla.

Tuoteturva voi korvata esimerkiksi, jos upouudet silmälasisi särkyvät, tuliterä tabletti pudotessaan rikkoontuu, puhelimen näyttö hajoaa tai vorot vievät uuden telkkarisi. Vakuutuksen omavastuu on 75 euroa.

2. Maksa verkkokaupassa ostokset luotolla - saat lisäturvaa

Verkkokaupassa luotolla maksaminen antaa turvaa. Joskus käy niin harmillisesti, että netistä tilattu tuote on virheellinen tai katoaa kuljetuksen aikana. Näissä tilanteissa on ensin hyvä olla yhteydessä verkkokauppaan ja kysellä toimituksen perään, mutta jos mitään ei kuulu, voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä. Luotonantaja on siis yhteisvastuussa myyjän sopimusrikkomuksesta silloin, kun tuote tai palvelu on maksettu luotolla.

3. Sinulla on korotonta maksuaikaa

Kun maksat ostoksia korttisi credit-puolelta, saat keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa. Voit aina laskun saatuasi päättää maksatko koko luoton, minimierän tai jotain niiden välistä. Isot hankinnat voit maksaa sinulle sopivissa osissa.

4. Älä höylää vaan vilauta

Lähimaksuominaisuudella maksat nopeasti pienet, enintään 50 euron ostokset ilman tunnusluvun näpyttelyä. Lähimaksu on myös hygieniaturvallisempi tapa maksaa.

+ 1.

Jokaisella olisi hyvä olla kaksi maksukorttia. Joskus kortti voi rikkoutua tai kadota ja silloin on hyvä olla olemassa toinen maksukortti välttämättömiä ostoksia varten. Myös matkoilla toinen kortti tuo turvaa.

Tutustu OP:n luotollisiin kortteihin. Tuoteturva-vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Kortit myöntää OP-Korttiyhtiö Oyj.

Lue myös:

Credit vai debit? Näissä tilanteissa kannattaa aina maksaa luotolla

Uskallatko lähteä reissuun ilman käteistä?

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 22.1.2018. Sitä on päivitetty 16.11.2020.