Maksukortti, jossa on pankki- ja luottokortti samassa on kätevä, sillä sen käyttötavat rajoitu pelkkään maksamiseen. Tiesitkö jo nämä kortin ominaisuudet?

1. Tuoteturva vakuuttaa ostokset

Tuoteturva vakuuttaa omistaja-asiakkaan korttiostokset puolen vuoden ajan. Tuoteturva on maksuton ja se kuuluu automaattisesti kaikkiin luotollisiin OP:n kortteihin. Yhdistelmäkorteissa Tuoteturva kuuluu sekä kortin debit- että credit-puolella tehtyihin ostoksiin. Vakuutus on voimassa sekä verkossa että kivijalassa, Suomessa ja ulkomailla.

Tuoteturva voi korvata esimerkiksi, jos upouudet silmälasisi särkyvät, tuliterä tabletti pudotessaan rikkoontuu, puhelimen näyttö hajoaa tai vorot vievät uuden telkkarisi. Vakuutuksen omavastuu on 75 euroa.

2. Maksa verkkokaupassa ostokset luotolla - saat lisäturvaa

Verkkokaupassa luotolla maksaminen antaa turvaa. Luotonantaja on yhteisvastuussa myyjän sopimusrikkomuksesta silloin, kun tuote tai palvelu on maksettu luotolla. Tämä tarkoittaa sitä, että jos myyjä ei täytä velvoitteitaan eli esimerkiksi toimita tilaamaasi tavaraa tai saamasi tavara on virheellinen, voit hakea rahoja takaisin luottokorttiyhtiöltä.

3. Sinulla on korotonta maksuaikaa

Kun maksat ostoksia korttisi credit-puolelta, saat keskimäärin 35 päivää korotonta maksuaikaa. Voit aina laskun saatuasi päättää maksatko koko luoton, minimierän tai jotain niiden välistä. Isot hankinnat voit maksaa sinulle sopivissa osissa.

4. Älä höylää vaan vilauta

Kun yhdistät korttisi esimerkiksi Apple Payhin tai Google Payhin, voit maksaa kätevästi älylaitteella missä oletkin, myös yli 50 euron ostoksia. Voit siis maksaa esimerkiksi kaupan kassalla tai ravintolassa vain vilauttamalla omaa älylaitettasi.

+ 1.

Jokaisella olisi hyvä olla kaksi maksukorttia. Joskus kortti voi rikkoutua tai kadota ja silloin on hyvä olla olemassa toinen maksukortti välttämättömiä ostoksia varten. Myös matkoilla toinen kortti tuo turvaa.

Millainen maksukortti sopii sinulle? Vastaa muutamaan kysymykseen, ja Korttiapuri suosittelee sinulle tarpeitasi vastaavaa korttia. Kokeile Korttiapuria.

Tuoteturva-vakuutuksen myöntää Pohjola Vakuutus Oy. Kortit myöntää OP Vähittäisasiakkaat Oyj.

Lue myös:

Credit vai debit? Näissä tilanteissa kannattaa aina maksaa luotolla

Uskallatko lähteä reissuun ilman käteistä?

Artikkeli on julkaistu ensimmäisen kerran 22.1.2018. Sitä on päivitetty 19.4.2023 Google ja Apple Payn tiedoilla.