1. Sano ei pikavipeille

Muistathan, että pikavippien korkomenot ovat todella korkeita ja ne ovat siten kultakaivos tarjoajilleen. Jos sinulle on jo kertynyt pikavippejä, kannattavinta on yhdistää arvokkaimmat luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

2. Joustoluotto antaa joustovaraa

OPn Joustoluotto mahdollistaa matkustamisen sekä mökin ja kodin remontit, vaikka säästöjä ei olisi vielä kertynytkään tarpeeksi. Joustoluotto on kulutusluotto, johon et tarvitse vakuuksia tai takaajia. Täytä lainahakemus netissä ja nosta luottoa 1000-8500€ kun sinulle sopii.

3. Säästä etukäteen – viimeistään ensi kesää varten

Lomamatkaa tai remonttia edeltää monesti tiukka budjetointi ja kulukuri edeltävinä kuukausina. Säännöllisellä säästämisellä saat matkakassan kokoon lähes itsestään ensi vuoden ja myös sitä seuraavien vuosien reissuja varten.

Maksa itsellesi joka kuukausi taloutesi sallima summa säästöön erilliselle tilille tai rahastoon. Tee tämä automaattiveloituksella heti palkkapäivänä ja luokittele meno omassa ajatusmaailmassasi välttämättömäksi. Näin et hetken kuluttua enää huomaakaan kulua vaan se muuttuu pakolliseksi menoksi, josta et enää halua tinkiä.

4. Korota OP-Visan luottorajaa verkkopankissa

Voit hakea OP-Visa-kortillesi luottoa 1 000–6 000 euroa. Jos lomakassasi kaipaa pikaista täydennystä esimerkiksi reissussa ollessasi, voit tehdä luottorajan korotuksen kätevästi verkkopankissa.

5. Kaksi korttia matkalle mukaan

Ostokset ja muut menot on turvallisinta maksaa ulkomailla OPn maksukorteilla. Vaihtokurssit ovat kortilla maksettaessa edullisemmat verrattuna matkavaluutan vaihtamiseen. Matkalla on hyvä olla mukana vähintään kaksi maksukorttia. Ainokaisen kortin kadotessa voi lomalla tulla mutkia matkaan. Jos toinen kortti vioittuu tai katoaa, on matkassa hyvä olla mukana kakkoskortti, joko OP-Visa, OP-MasterCard tai OP-Visa Electron.

6. Reissuun halvalla?

Kiinnostaisiko Montenegro, Liettua vai Tampere? Listasimme kohteet, joihin on juuri nyt edullista matkustaa. Poimi suosikkisi!

7. Edullisia elämyksiä kotona ja lähiympäristössä

Tingi menoista. Antoisan kesäloman ei tarvitse olla kiinni budjetin suuruudesta: hieno elämys voi syntyä mato-ongella käymisestä, telttailusta takapihalla tai makkaranpaistosta retkinuotiolla. Kokosimme lapsiperheen vinkit budjettilomaan.

OP-mobiililla ja Pivolla hoidat ja seuraat kesämenoja missä tahansa

  • OP-mobiilissa ja OP-verkkopalvelussa näet kootusti kaikki pankki- ja vakuutusasiasi.
  • Mobiilisovellus Pivossa voit tehdä kesäbudjetteja ja seurailla kulutustasi. Pivo ilmoittaa myös ostokset kännykkääsi. Tämä on turvallisuustekijä silloin, jos kortti joutuisi karkuteille, sillä huomaat jos korttia käytetään. Pivossa on myös valtava määrä erilaisia kesäetuja ja tarjouksia hyödynnettäväksi!
  • Siirto-maksulla voi maksaa vaikka naapurilta ostetun ruohonleikkurin tai osuuden kesäteatterista kaverille pelkän puhelinnumeron avulla. Siirto-maksu toimii sekä OP-mobiilissa että Pivossa.
  • Sattuiko vahinko? Vahinkoilmoituksen voi tehdä heti OP-mobiilissa.
  • Mitä kuuluu sijoituksillesi? Voit ostaa tai myydä rahastoja ja osakkeita helposti ja sujuvasti OP-mobiilin kautta.