Rahat kasaan liikkumalla

Liikkuen luokkaretkelle -konseptin tarkoitus on saada oppilaat harrastamaan liikuntaa ja samalla kartuttaa luokan retkikassaa.

Jokainen oppilas hankkii sponsorin, joko yrityksen tai henkilön, joka tukee oppilasta sovitun jakson ajan. Sponsori maksaa jokaisesta liikutusta tunnista yhden euron, josta luokalle menee 80 senttiä ja 20 senttiä Liikkuen luokkaretkelle -yritykselle.

Konseptia voi soveltaa myös urheiluseurojen käyttöön.

Innostakaa muutkin liikkumaan

Samalla, kun kerää varoja luokkaretkeä, leirikoulua tai joukkuematkaa varten, voi laittaa hyvän kiertämään ja innostaa muut liikkumaan.

Hymisspurtti on kahden kuukauden mittainen liikuntakampanja, johon osallistuvat luokat tai joukkueet haastavat mukaan paikallisia yrityksiä, perheitä ja kaveriporukoita kisaamaan heitä ja muita osallistuvia tiimejä vastaan.

Luokalle tai joukkueelle osallistuminen on ilmaista. Muille osallistuminen maksaa 24,80 euroa per henkilö ja maksimissaan 248 euroa per tiimi. Luokka saa osallistumismaksuista 60 prosenttia myyntipalkkiota.

Seuraava Hymisspurtti starttaa keväällä 2019.

Hyvä kiertämään

Järjestäkää talkoohengessä oma varainkeruukampanja luokkaretkeä tai kisamatkaa varten.

Pohtikaa yhdessä, mikä olisi sopiva kohde talkootyölle. Lähtekää ulkoiluseuraksi palvelutalon vanhuksille, auttakaa naapurustoa pihatöissä tai kerätkää roskia lähialueelta. Syksyn tullessa voi ehdottaa myös haravointiapua ja ylimääräisten omenoiden keräämistä.

Etsikää sponsori, joka maksaa sovitun korvauksen tekemästänne talkootyöstä.

Lukutaito nousuun

Suomalaisten lukutaidon taso on laskussa. Hankkikaa luokalle sponsori, joka maksaa esimerkiksi euron jokaisesta luetusta kirjasta.

Vakuuttakaa sponsori faktoilla: lukutaitoa voi kehittää vain lukemalla ja pohja lukuharrastukselle luodaan lapsuudessa. Lukeminen vahvistaa tutkimusten mukaan sosiaalisia suhteita, kehittää keskittymiskykyä, sosiaalisia taitoja sekä edistää terveyttä vähentämällä stressiä.

Heikko lukutaito voi rajoittaa nuorten elämää ja vaikeuttaa menestymistä opinnoissa ja työelämässä.

Perinteiset keräykset

Vessapaperin ja leivonnaisten myyminen toimii yhä, vaikka useat tuttavat ovat myymässä samaa tuotetta. Perinteiset myyjäiset ja markkinat ovat oiva tapa tehdä tiliä, mutta vaativat hieman vaivannäköä ja suunnittelua. Lapset voivat myös myydä kirpparipöydillä vanhoja leluja ja kirjoja.

Sienien ja marjojen kerääminen porukalla on helppoa, ja niiden myyminen voi tuottaa mukavaa tiliä.

Varainkeruuta tuotteiden avulla mainostavat yritykset ovat kaikki nykyään verkossa. Yritysten sivuilla on usein laskureita, joilla voi hahmottaa, kuinka paljon tuotteita pitää myydä tarpeellisen summan keräämiseksi.

Lue seuraavaksi:

Tilin avaus koululuokan retken rahankeräystä varten – Ota huomioon nämä kohdat