Helsingissä käsin paahdettua kahvia

Kaffa Roasteryltä voi tilata erilaisia kahveja joko yksittäin tai kuukausitilauksena. Oletko maistanut esimerkiksi tummaa monsuunikahvia tai kolumbialaista Geisha Washed El Obraje -kahvia? Pavut paahdetaan käsin Helsingissä, ja kahvien alkuperään käydään tutustumassa paikan päällä. Kaikkien toimittajien kanssa sovitaan Kaffa Handshake -sopimus, jonka mukaan työhön ei saa pakottaa, työntekijöille maksetaan vähintään alueen minimipalkka, työntekijät saavat kommentoida olosuhteitaan, toiminta on ympäristöystävällistä ja pavuista maksetaan parempi hinta kuin ”fair trade”-hinta.

www.kaffaroastery.fi

Koe pohjoisin Lappi Kielajoen rannalla

Luonnonkauniin Kielajoen rannalla Inarissa sijaitsevassa Giellajohkassa vallitsee rauhallinen, maanläheinen tunnelma. Pieni perheyritys tarjoaa majoituksen majatalossa, mökeissä tai caravan-paikalla, ja lisäksi se opastaa sinua henkilökohtaisesti, halusit sitten retkeillä, marjastaa, kalastaa, bongata lintuja tai ihan vain rauhoittua kahden ison erämaalueen välissä kaukana kaupungeista.

https://www.giellajohka.com/fi

Kotimaisia designfillareita

Kotimaisen Pelagon filosofian mukaan pyöräily on hauska ja luonnollinen vaihtoehto liikkumiseen arjessa ja vapaa-ajalla. Se lupaa valmistaa kestäviä, kauniita ja käytettäviä pyöriä, joita yritys itsekin haluaa käyttää. Yrityksen toimipisteessä Helsingin kantakaupungissa huolletaan ja rakennetaan pyöriä, mutta oman pyörän voi ostaa myös jälleenmyyjältä tai tilata verkkokaupasta. Netistä pyörän voi tilata Matkahuollon toimipisteeseen tai noudettavaksi pyöräliikkeistä ympäri Suomen. Mallistosta löytyy tarjontaa niin siron kaupunkipyörän ostajalle kuin myös rankempaa retkipyöräilyäkin halajavalle.

www.pelagobicycles.com

Suomalaista lastenvaatedesignia

Papu tunnetaan lastenvaatteista, jotka vastaavat vanhempien tarpeeseen pukea lapsi johonkin muuhun kuin vaaleansiniseen tai -punaiseen. Kun yritys perustettiin vuonna 2012, ympäristöystävällisyys ja eettisyys olivat sille jo silloin tärkeitä lähtökohtia. Ylijäämäkankaat pyritään käyttämään hyödyksi, ja tuotannossa suositaan luomupuuvillaa. Vaatteet valmistetaan Baltian maissa, Tšekissä ja Portugalissa.

https://papustories.com

Ympäristöystävällistä majoitusta Nuuksion kupeessa

Metsälammen rannalla sijaitsevissa Hawkhillin mökeissä ja huviloissa pääsee yöpymään Nuuksion kansallispuiston ympäröimänä. Kaikissa mökeissä on oma tunnelmansa, ja ne on sisustettu suomalaisin tekstiilen: niistä löytyy niin Lundiaa kuin Lapuan Kankureitakin.

1960-luvulla perustettu perheyritys Hawkhill noudattaa Metsähallituksen kestävän luontomatkailun periaatteita ja pyrkii täysin hiilineutraaliin toimintaan. Sillä on myös Green key -ympäristösertifikaatti. Mökkien nimet – esimerkiksi Anna, Armas ja Eino – ovat peräisin yrityksen perustajien suvusta, sillä perustajat haluavat pitää mielessä, mistä kaikki on lähtöisin.

https://www.hawkhill.fi

Rouheita puukalusteita kotiin

Puustikin puusepät Tikkakoskella veistävät huonekaluja ja kodin käyttöesineitä suomalaisesta massiivipuusta, yleensä männystä tai koivusta. Mallistossa on toisaalta yksinkertaisempaa talonpoikaishenkeä, toisaalta myös eeppistä, koristeellista fantasiatunnelmaa. Myös kodin käyttöesineissä näkyy sepän kädenjälki, eikä kahta identtistä tuotetta ole. Voit tilata tuotteita verkkokaupasta tai pyytää niin sanottua custom-tuotetta, joka toteutetaan toiveidesi mukaan.

www.puustikki.fi

Kestävästi tuotettuja koruja

Oululainen Yo Zen -yritys haluaa suunnitella ajattomia koruja ja vaatteita, joiden elinikä jatkuu vielä seuraavallakin käyttäjällä. Pelkistetyt mallistot sopivat hyvin yhteen ja myös käytettäväksi eri vuodenaikoina. Korut kootaan käsin Oulussa, ja suomalaisia yhteistyöyrityksiä käytetään aina, kun voidaan. Vaatteiden valmistus tapahtuu Portugalissa alusta loppuun samalla alueella, eli vaatteiden osia ei tarvitse kuljettaa maasta toiseen.

https://www.yozendesign.com

Joko huomasit OP:n joukko-ostopalvelun? Sen kautta saat kotimaisia nettiostoksia omistaja-asiakashintaan.

Artikkeli on osa Puhalletaan yhteen Suomeen -teemaa, jolla OP haluaa tukea yrityksiä poikkeustilanteen aikana, kiinnittää huomiota yritysten tärkeään merkitykseen yhteiskunnassa ja kannustaa muitakin toimimaan paikallisten yritysten puolesta. Tutustu teemasivuihin, jonne on koottu OP:n tukitoimet, helpotukset, ohjeet ja vinkit yrityksille.