Jo pienillä muutoksilla voit vaikuttaa taloutesi suuntaan ja tehdä unelmistasi totta. Tärkeintä kaikessa on oivallus siitä, mihin rahasi kuluvat ja miten voisit paremmin omaa talouttasi hallita.

Parhaat oivallukset löydät itse

Moni meistä kaipaa talouteensa uutta suuntaa, mutta kokonaiskuvan hahmottaminen omasta taloudesta on vaikeaa. Myös oikeiden ratkaisujen löytäminen ja valintojen tekeminen yksin tuntuu usein haastavalta. Harva tulee ajatelleeksi, että apua tähän voi tuttavapiirin ohella löytyä vaikkapa lähimmästä osuuspankista.

Talousvalmentaja Jukka Klemetti OP:sta sparraa asiakkaita oman talouden hallintaan. Hän on huomannut, että monilla meistä kyse on loppujen lopuksi hyvin pienistä asioista ja helpoista muutoksista. Keskeisintä on oivallus ja ymmärrys siitä, miten omaan talouteen voi vaikuttaa ja miten unelmiaan kohti kurkottaa.

– Moni on todennut, ettei oman talouden osalta kyse oikeastaan olekaan niin monimutkaisista asioista. Oleellista on oma tapa toimia: millaisia valintoja ja päätöksiä tekee ja miten ymmärtää syyt niiden taustalla.

Moni suomalainen kokee talousasioista puhumisen hankalaksi jopa oman lähipiirin kanssa. Tällöin voikin olla helpompaa avata omaa taloutta koskevia huolia ja toiveita täysin ulkopuoliselle asiantuntijalle. Samalla piirtyy selkeä ja puolueeton kokonaiskuva omasta taloudesta.

– Asiakkaat ovat ilahtuneet siitä, että käymme talousasioita yhdessä läpi laajasti ja syvällisesti. Talousvalmentajana en tarjoa valmiita ratkaisuehdotuksia tai palveluja. Sen sijaan autan asiakasta itse oivaltamaan, mihin suuntaan omaa talouden hallintaa kannattaisi kehittää. Tämä auttaa usein myös asiakkaita kertomaan omista unelmista ja haasteista avoimesti, Klemetti kertoo.

Oman taloutesi personal trainer

Talouden hallinnan tueksi OP tarjoaa nyt asiakkailleen täysin uudenlaista Talousvalmentaja-palvelua. Talousvalmentaja on eräänlainen oman taloutesi personal trainer. Hän ohjaa sinua henkilökohtaisesti saamaan paremman otteen omasta taloudestasi sekä kulkemaan askel askeleelta kohti unelmiasi. Asiantuntijan avulla hahmotat oman taloudellisen tilanteesi ja opit tekemään konkreettisia ja realistisia suunnitelmia unelmiesi toteuttamiseksi.

Jukka Klemetti kertoo, että ensimmäisellä tapaamisella asiakkaan kanssa käydään läpi kattavasti omaan talouteen ja sen ymmärtämiseen liittyviä asioita.

– Lähdemme yleensä liikkeelle perusasioista: suhtautumisesta rahaan sekä omaan talouteen ja kulutukseen. Usein malli näihin on opittu jo lapsuudenkodista ja taustalla vaikuttaa asioita, joita ei välttämättä edes itse huomaa.

Asiakas tapaa talousvalmentajan kanssa kolme kertaa. Ensimmäinen tapaaminen on kattavin: siinä hahmotetaan asiakkaan kokonaistilanne sekä laaditaan yhdessä suunnitelma asioiden muuttamiseksi. Matkan varrella asiakas saa usein kotitehtäviksi pohdittavia asioita, joihin palataan yhdessä seuraavissa tapaamisissa.

Nälkä kasvaa syödessä

Tavoitteet nousevat usein sitä korkeammalle, mitä enemmän henkilö itse ponnistelee ja tekee työtä omien ratkaisujensa eteen.

– Eräs valmennettavani totesi myöhemmin valmennuksen jälkeen, että säästöön on kertynyt paljon suurempi summa kuin uskalsi alussa edes kuvitella. Parasta on, että tämä kaikki onnistui täysin elämänlaadusta tinkimättä, Klemetti valottaa.

Talousvalmentajan saama palaute on ollut hyvin positiivista. Valmennettavat ovat kokeneet palvelun hyödylliseksi ja kertoneet saaneensa siitä paljon apua omaan henkilökohtaiseen taloustilanteeseen.

Jukka Klemetti kannustaakin Talousvalmentajan juttusille kaikkia asiakkaita, jotka haluaisivat ymmärtää omaa talouttaan paremmin tai löytää siihen uuden suunnan. Valmennus sopii kaikille iästä, elämäntilanteesta tai taloudellisesta tilanteesta riippumatta.

Lue lisää valmennuksesta.

Varaa aika OP Talousvalmentajalle

  • OP Talousvalmentaja ohjaa sinua saamaan paremman otteen omasta taloudestasi ja saavuttamaan unelmasi.
  • OP Talousvalmentajina toimivat arjen talouden asiantuntijat omasta osuuspankistasi.
  • Valmennus ei sisällä OP:n tuotteiden tai palvelujen myyntiä.
  • Talousvalmennus sisältää kolme tapaamista ja sen hinta on omistaja-asiakkaille 49 euroa (muille 169 euroa).
  • Talousvalmennusta tarjoavat seuraavat osuuspankit: Etelä-Karjala, Oulu, Oulainen, Suur-Savo, Tampere, Turun Seutu ja Tornio.
  • Ilmoittaudu oman osuuspankkisi valmennukseen verkossa