Jouluun on enää muutamia viikkoa, ja fiksu alkaa jo pohtia lahjavalintojaan välttyäkseen stressiltä jouluviikolla. Monet joulun hittilahjat viedään käsistä, joten siksi kannattaa olla ajoissa apajilla.

Keräsimme yhteen joulun suosikkilahjat eri hintaluokista.

Säästä - budjetti alle 30 euroa

Ympäristöystävälliset materiaalit ja jätettä vähentävät tuotteet ovat juuri nyt tiedostavan kuluttajan joululahjavalintoja. Erilaisia kestomukeja, tyylikkäitä lasisia vesipulloja ja metallisia juomapillejä löytyy joka lähtöön – ja ne ovat kaiken lisäksi melko edullisia.

Kun joululahjan budjetti on muutamia kymmeniä euroja, voi katseen kääntää myös kirjojen suuntaan. Kirjalahja on aina hyvä ja suhteellisen budjettiystävällinen valinta.

Tänä vuonna haluttuja kirjoja ovat muiden muassa Sofi Oksasen Koirapuisto, Jari Tervon LOIRI, Nora Robertsin Turvapaikka, Ilkka Remeksen Kremlin nyrkk_i, Jo Nesbøn _Veitsi, David Lagercrantzin Tyttö joka eli kahdesti, Esa Sirénin Kompakkajoen sissipartio ja Pertti Jarlan Fingerporin koko kuva 7 ja Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja Eskorttia etsimässä.

Tulevan vuoden versiot Ripleyn Usko tai Älä! -, Mitä missä milloin - ja Guinness World Records -kirjoista ovat niin ikään joka vuosi suosittuja joululahjoja.

Lastenkirjoista haluttuja uutuuksia ovat Aino Havukaisen ja Sami Toivosen Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-hirviö ja muita outoja juttuja sekä Mauri Kunnaksen Hurjan hauska unikirja.

Budjettilahja kosmetiikkafanille voi olla esimerkiksi Real Techniques -sivellinsetti, Beautyblender-meikkisieni tai Ritualsin lahjapakkaus.

Edullisia lelusuosikkeja ovat tänä vuonna puolestaan Scruff-a-Luvs Snow Pals -hahmot, Frozen 2 -elokuvan Laulava Elsa -nukke sekä Monopoly: L.O.L Surprise! -peli.

Satsaa - budjetti 50-100 euroa

50-100 euron hintaluokassa on paljon valinnanvaraa. Kodin tavaroista Muumi-aiheiset lahjat ovat suosittuja vuodesta toiseen. Juuri nyt ajankohtaisia ovat Tykkylumi-niminen Muumimuki ja -kulho, Pikku Myy -vedenkeitin ja Talvimuumi-pussilakanat ja -pyyhkeet.

Sisustajaa kiinnostavat jalalliset Kastehelmi-lasit, mattaharmaa Mariskooli, kupariset paistinpannut sekä Marimekon Kuusikossa-kuosituotteet.

Lapselle lahjaa hankkiessa voi vilkaista Suomen leluyhdistyksen Vuoden lelu -voittajat eri kategorioissa. Tämän vuoden voittajia ovat esimerkiksi LEGO City 60215 Paloasema (Vuoden rakentelulelu), TerraSect RC (Vuoden ajoneuvolelu) ja Spirit Deluxe Walking Spirit w/Lucky (Vuoden hahmoleikkilelu).

Kosmetiikan ystävä iloitsee takuulla Yves Saint Laurentin tai Lancômen tuoksupakkauksesta.

Hemmottele - budjetti yli 100 euroa

Yli sadan euron budjetti antaa mahdollisuuden hemmotella lahjansaajaa erilaisilla digivempaimilla. Suosittuja ovat erilaiset äly- ja aktiivisuusrannekkeet sekä urheilukellot.

Lisäksi e-sports on kasvattanut suosiotaan valtavasti, joten haluttuja lahjoja ovat myös kaikenlaiset pelaamiseen liittyvät tuotteet kuten pelinäytöt, -kuulokkeet ja -tuolit sekä uudet versiot suosituista pelikonsoleista.

Kauneudenhoidosta kiinnostunut lahjansaaja osaa varmasti arvostaa esimerkiksi Foreo Picture Perfect -lahjapakkausta, Dysonin hiustenkuivaajaa tai Airwrap Complete -kiharrinta ja Byredon Slow Dance -uutuustuoksua. Tuoksuista myös Chanelin Gabrielle Essence on kiinnostava uutuus.

Kodin tavaroista ajankohtaisia tässä hintaluokassa ovat erityisesti painopeitot, robottipölynimurit sekä Dysonin tehokas varsi-imuri.

Lähteet: SOK, Kesko ja Stockmann