Ysiluokkalaiset ovat jälleen kilpailleet talousosaamisesta Taloustaitokilpailussa. Kilpailussa pärjääminen vaatii koululaisilta laajaa ja monipuolista ymmärrystä yhteiskunnasta ja taloudesta.

Sovelsimme koekysymyksistä verkkotestin. Testaa taloustaitosi:

OP Median verkkotesti on yksinkertaistettu ja kapea otos varsinaisesta Taloistaitokilpailun kokeesta. Varsinaisessa kokeessa oli useita pohdintatehtäviä muun muassa asuntojen hintakehityksestä ja verotuksesta. Lisäksi kilpailijat kirjoittivat esseen, jossa he tarkastelivat ja analysoivat ilmastonmuutoksen taloudellisia seurauksia. OP Median verkkotestissä hyödynnettiin niitä kokeen osia, joihin oli mahdollista antaa yksiselitteinen vastaus.

Taloustaitokilpailun järjestivät yhteistyössä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto HYOL ry ja OP Ryhmä. Kilpailuun osallistui tänä vuonna yli 17 000 oppilasta yhteensä 301 koulusta. Kilpailu järjestettiin OP Ryhmän toimitiloissa Helsingin Vallilassa, jonne kutsuttiin alkukilpailun perusteella 30 oppilasta.

Taloustaitokilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1966.

Oman talouden hallinnan taidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja. OP Ryhmä edistää taloustaitoja, jotta kaikilla olisi tasavertaiset mahdollisuudet huolehtia omasta taloudestaan. Nuoruudessa opitut taidot luovat tärkeää pohjaa pitkälle aikuisuuteen. Lue lisää.

Lue myös:

Testaa: kuinka hyvin tunnet talouden termit?

Kuinka hyvin tunnet sijoittamisen slangin? Testaa tietosi

Pääekonomisti kertoo, mitä sinun kannattaa ymmärtää taloudesta tänä vuonna