Juha Helminen ja Outi Ivanoff toimivat OP Kodilla Hämeenlinnassa ja Riihimäellä kiinteistönvälittäjinä, ja heillä on jo monien vuosien kokemus ja näkemys Hämeenlinnan, Hattulan, Janakkalan, Riihimäen, Lopen ja Hausjärven alueiden kesämökkikaupasta. OP Kodin Hämeenlinnan ja Riihimäen toimialueet ovat maantieteellisesti hyvällä sijainnilla, koska ihmiset haluavat usein matkustaa mökkeilleen alle kahdessa tunnissa. Tähän rajaukseen mahtuu valtaosa Suomen väestöstä.

Vaikka mökkikauppa onkin trendinä ollut hivenen laskeva huippuvuoden 2020 jälkeen, on kysyntää kuitenkin pääosin ollut enemmän kuin tarjontaa.

Suomalaiset haluavat ostaa itselleen mökkejä sijoituksena vapaa-aikaan. Toiveena monella on, että rakennukset ovat vähintään kohtuullisessa kunnossa ja mökiltä löytyisivät perusmukavuudet, sähköt ja oma kaivo. Kysytyin hintaluokka on 100 000 euron molemmin puolin. Toki on myös asiakaskuntaa, jotka pitävät hyvinkin minimalistisesta mökkeilystä, eli ei tarvitse olla sähköliittymää ja kantovesikin onnistuu, Outi kertoo.

Mökkikaupassa on ollut selkeästi muutosta mukavuuspainotteiseksi. Lämmin suihku tai vesi-wc ovat usein toivomuslistan kärjessä, mutta kaunis maisema saattaa muuttaa omat prioriteetit käden käänteessä, vahvistaa Juha.

Perinteisten kesämökkien lisäksi tarjolle on tullut enemmän ympärivuotiseen käyttöön soveltuvia vapaa-ajan viettopaikkoja. Puuceet ovat vaihtuneet kompostoiviin ja pakastaviin vaihtoehtoihin ja lämpö pidetään usein yllä ilmalämpöpumpun avulla, jolloin mökille on mukava mennä talvellakin. Pihat saattavat olla viimeisteltyjä sekä terassi ja laiturialueet huomattavasti isompia paljuineen. Osa mökkeilijöistä arvostaa pihan helppoa hoitamista ja piha voi olla esimerkiksi kunttaa. Myös ilmansuuntaa mietitään tänä päivänä enemmän kuin aiemmin.

Kesämökit ovat OP Kodille tärkeä tuoteryhmä ja mökkikaupat ovat yleensä ihanteellisia tilanteita niin myyjälle kuin ostajalle. Myyjä saa myytyä ehkä hieman liian vähällä käytöllä olleen mökkinsä ja uusien mökkiläisten ajatukset siintävät jo rantasaunan löylyissä ja kesäisessä uintireissussa, tai puutarhassa. Pitäähän mökillä ehtiä levätä ja nauttia kesästäkin eikä vain tehdä töitä.

Tällaisissa kaupoissa OP Kodilla on ilo olla mukana!

OP Koti Etelä-Hämeen kohteet ja henkilökunnan löydät täältä.