– Soitellaan isän kanssa säännöllisesti ja eräänä päivänä joitakin aikoja sitten hän kertoi menneensä ostamaan uusia kenkiä, mutta ostikin uuden auton! Hän on haaveillut aina uudesta autosta, mutta sitten hän oli havahtunut: nyt tai ei koskaan!

Pian tämän jälkeen Jussi luki Hämeen Sanomia, kun silmään osui asunnonmyynti-ilmoitus: valmistumassa olevassa Asemanrannan Origossa olisi vielä muutama asunto vapana. Hmm-m, mietti Jussi ja muisti isänsä sanat.

Jussi Mestari työskentelee Kaurialan lukion apulaisrehtorina. Hänen edellinen asuntonsa sijaitsi Myllymäessä, kävelymatkan päässä työpaikasta.

– Ei siinä asunnossa sinänsä mitään vikaa ollut, hän kertoo nyt, mutta lisähuone ja ihan uusi talo houkuttelivat kuitenkin.

Kun päätös asunnon ostamisesta oli tehty, rahoitus oli neuvoteltu ja kauppa sovittu parin viikon jälkeen, oli tietysti mielessä riski vanhan asunnon myynnistä. Onneksi aikaa asunnon myyntiin oli kuitenkin vielä reilu puoli vuotta. Kaikki sujui onneksi suunnitelman mukaan ja ostaja vanhalle asunnolle löytyi noin kahden kuukauden odottelun jälkeen.

Tämä merkitsi tosin sitten vielä väliaikaisen vuokra-asunnon etsimistä, sillä ostaja luonnollisesti halusi muut-taa pikimmiten. Sekin kuitenkin järjestyi ja niin Jussilla on nyt hyvä rutiini pakkaamiseen ja turhan tavaran karsimiseen kahden muuton jäljiltä.

UUSI ASUNTO TUNTUU OMALTA

Asuminen uudessa talossa on lähtenyt hyvin käyntiin. Huoneistossa on riittänyt lämmintä, vaikka luonnollisesti uuden talon järjestelmien säätö kestää jonkin aikaa. Hän kehuu myös asunnon sisäilman laatua. Siinä on selvä ero edelliseen asuntoon. Rakennuksen tekniikka on tätä päivää ja se tuntuu myös tällaisissa arkisissa asioissa niin kuin myös äänieristyksessä. Edes viereen parhaillaan rakennettavan Primon työn äänet eivät häiritse Jussin rauhaa.

Itse 61 m² asunto on kompakti: olohuone, johon yhdistyy keittiö, makuuhuone, pieni vierashuone sekä asianmukaiset pesu- ja saunatilat sekä lasitettu parveke.

– Odotan innolla jo kesää, että saa polkupyörän alle ja pääsee kurvailemaan pitkin Vanajan rantaa, Jussi päättää.

teksti: Timo Pietilä

Valokuvat Vilja Tamminen