Mutta nyt ei ollut kyse normaalista työpäivästä, vaan nämä ajatukset syntyivät aivan toisenlaisessa ympäristössä. Olin nimittäin tekemässä vapaaehtoistyötä lasten leikinpäivässä kolmen muun työkaverini kanssa. Päivän aikana jaoimme leikkipäiväpasseja ja autoimme rasteilla. Oli mukava huomata, miten lapset tulivat iloisiksi tuollaisesta päivästä. Itseltäni panos päivään oli pieni, mutta siitä oli iso apu järjestäville yhdistyksille ja näin ollen olimme omalta osaltamme mahdollistamassa tällaisen päivän toteutusta.

OPlaisia on tehnyt vapaaehtoistyötä jo tämän vuoden aikana muun muassa vanhusten ja lasten hyväksi, Unicef-keräyksessä sekä Kissakoti Kattilassa. Alla muutamia kommentteja OPlaisten vapaaehtoispäivästä:

”Oli mukava nähdä miten itse osallistumalla päivän toteuttamiseen, sai aikaan iloisen päivän lasten hyväksi. Kyseinen järjestö kaipaa jatkuvasti mukaansa vapaaehtoisia, ehkä tässä voisi olla itselle uusi "harrastus".”

”Muiden huomioon ottaminen niin töissä kun vapaa-ajallakin, on todella tärkeää. Myös se kuuntelun taito on hyvä meidän kaikkien osata”

”Positiivinen ja iloinen asenne joka päivä menossa mukana :)”

”Huomasin, että moni ihminen kulkee katse maassa ja välttelee kontaktia toisiin ihmisiin. Itse koitin hymyillä kaikille ja tervehtiä ihmisiä, huomasin, että sain valtavasti takaisinpäin :) Olen tätä jo toteuttanutkin, mutta jatkossa vielä enemmän, kun antaa vähän itsestään saa paljon takasin! Ja se ei ole keneltäkään pois.”

”Jatkossa vieläkin enemmän haluan osallistua vapaaehtoistyöhön, auttamisesta tulee hyvä mieli. Aion myös työpaikalla auttaa muita ja omalla käytöksellä yrittää tehdä toisen päivästä paremman.”

”Pienillä teoilla ja ajankäytöllä voi olla suuri apu toisille.”

Todella hienoja oivalluksia, eikö?

Miksi olemme mukana vapaaehtoistyössä? OPn lahja 100 vuotiaalle Suomelle on 100 vuotta vapaaehtoistyötä. OPlainen voi käyttää päivän työaikaa vapaaehtoistoimintaan vuoden 2017 aikana. OPn tavoitteena on madaltaa vapaaehtoistoiminnan kynnystä. Monet näkevät isoimpina esteinä vapaaehtoistoiminnalle ajanpuutteen ja mahdollisuuksien löydettävyyden. OP on rakentanut avoimen verkkosivuston osoitteeseen www.hiiop100.fi. Helppokäyttöisellä sivustolla kuka tahansa voi hakea vapaaehtoistoiminnan tekijöitä tai ilmoittautua mukaan. Lähde sinäkin mukaan! Kun antaa vähän itsestään, saa paljon takasin!