Tieto siitä, että Vanajavesikeskus voitti Etelä-Hämeen Osuuspankin ja Päijät-Hämeen Osuuspankin Luontolahjoituksen yhdessä Vesijärvisäätiön kanssa, on upea uutinen. 15 000 euroa on meille suuri summa! Lahjoituksen ansiosta pääsemme tutkimaan koulujen lähivesistöjen ihmeitä yhdessä 1-2-luokkalaisten lasten kanssa. Nyt Vanajavesikeskus pystyy järjestämään Veden matkassa -luontotuokioita viiden kunnan alueella: Hämeenlinnassa, Hattulassa, Lopella, Riihimäellä ja Hausjärvellä, yhteensä 12 lapsiryhmälle.

kuvituskuva_opmedia.jpg

Tällaiset ympäristökasvatustuokiot ovat pidettyjä, paljon toivottuja, aina pian buukattuja. Ne tuottavat paljon positiivista palautetta. Luontotuokioissa opitaan uutta lähivesistöstä mm. ottamalla vesinäytteitä ja tutkimalla veden pienimpiä eliöitä mikroskoopin avulla. Lisäksi koulujen ympäristöön tutustutaan kalastuksen, taiteen sekä pelien ja leikkien avulla. Luvassa on siis paljon mukavaa ja mieleen jäävää tekemistä monelle koululaiselle.

Toivomme, että tapaamamme lapset ja nuoret oppivat iloisesti, havahtuvat huomaamaan, tulevat tutuksi lähiluonnon kanssa, kiintyvät ja välittävät. Ja ehkä vielä joskus täältä lähdettyään tänne kotiseudulleen myös palaavat.

Lue lisää Vanajavesikeskuksen toiminnasta. 

Täältä löydät Vanajvesikeskuksen yhteystiedot.

Etelä-Hämeen ja Päijät-Hämeen osuuspankit käynnistivät syyskuussa luontolahjoituskampanjan Hämeen luonnon hyväksi. Pankkien omistaja-asiakkaat pääsivät vaikuttamaan, mikä ympäristökohde saa 30 000 euron lahjoituksen loppuvuoden aikana. Kohteita oli valittavana luonnon monimuotoisuuden säilyttämisen, vesistöjen suojelun sekä metsittämisen ja ympäristökasvatuksen saralta. Äänestyksessä voiton vei Vanajavesikeskus sekä Vesijärvisäätiö.