Meidän vastuullisuutemme on erilaisia tekoja alueemme ja asiakkaidemme menestykseksi, hyvien tarinoiden viestimistä alueeltamme, päätöksentekijöiden haastamista rohkeaan tulevaisuuden rakentamiseen ja luonnollisesti vastuullisuutta omassa liiketoiminnassamme.

Autamme lapsia ja nuoria oman talouden vastuulliseen hoitamiseen osallistumalla taloudellisuuskasvatukseen yhdessä alueen oppilaitosten kanssa. Tavoitteemme on käydä vuosittain läpi kaikki ysiluokkalaiset. Osallistumme kovin monella tapaa erilaisiin lasten ja nuorten liikkumisen ja kulttuurin harrastamisen mahdollistamiseen.

Tänä vuonna vuosittaisen 10 000 euron toimeliaisuuspalkintomme sai alueemme partiolippukunnat, jotka ovat korona-ajan haasteista huolimatta luovasti ja notkeasti huolehtineet toimintansa jatkumisesta ja siten toiminnasta erityisesti lasten ja nuorten parissa. Viime vuonna keskellä korona-kriisin alun epätietoisuutta lahjoitimme keskussairaalan tehohoitoyksikköihin kaksi hengityskonetta.

Meille on tärkeää, että alueellamme tapahtuu. Kaupunkikeskusta ei ole tori eikä seiniä, vaan todellinen keskusta on se missä ihmiset liikkuvat ja missä tapahtuu. Mielestäni kulttuuri ja kaikenlaiset tapahtumat pitää tuoda keskustaan, kulttuuri voi ruokkia keskustan asiakaspalveluyrityksiä ja yritykset kulttuuria. Tästä toiminnasta esimerkkejä ovat olleet Hämeenlinnan Sibelius-fantasiat ja Riihimäen Granitin aukion kesätapahtumat. Tällaisia tapahtumia olemme mielellämme mahdollistamassa jatkossakin.

Haluamme edistää hyvän asumisen ja elämisen ympäristöjä. Viimeisin iso hanke oli Hämeenlinnan Asemanrannan aluemarkkinointi ja upean mikroympäristön rakentuminen keskelle kaupunkia ja siellä edelleen jatkuva asuntorakentaminen. Korona-ajan myötä lisääntynyt etätyön tekemisen tilavaatimus on ajanut monet harkitsemaan isomman asunnon hankkimista. Alueemme on tässä ilmiössä ollut kansallinen voittaja. Pankkimme myöntämien uusien asuntolainojen määrä on kasvanut peräti 50 % vuoden takaisesta. Kysyntää on kaikenlaisille perheasunnoille. Otetaan alueellamme kaikin tavoin tästä mahdollisuudesta kiinni.

Alueemme menestys ja kasvu edellyttävät sujuvan arjen palveluiden, hyvien asumisen ratkaisujen, monipuolisen tapahtuma- ja harrastustarjonnan rinnalle työpaikkoja. OP Etelä-Häme oli synnyttämässä Hämeenlinnan kaupungin, Linnan kehityksen ja Grazy Townin kanssa Parkki -Business Parkkia, jonka tehtävä on yhden luukun periaatteella tarjota kattavasti kaikki alkavan ja kasvavan yrityksen palvelut samasta paikasta. Parkkiin ovat etabloituneet kaikki keskeiset yrityspalveluiden tuottajat ja lisäksi alustatuottaja yrityksille. Pankki investoi tilat toiminnalle ja toimii aktiivisesti kumppanina Parkissa. Myös Riihimäelle käynnistettiin samankaltainen Business Park-toiminta, jossa me olemme jäsenenä ja kumppanina mukana.

Tässä muutamia esimerkkejä tekemisten salkustamme, joilla haluamme menestyä yhdessä alueemme ihmisten ja yhteisöjen kanssa. Haluamme haastaa itseämme ja alueemme muita toimijoita rohkeasti tekemään asioita, jotka tukevat alueemme kasvua ja elinvoimaa. Usko tulevaisuuteen rakentaa tulevaisuutta!