Kysyin kolmelta OP Etelä-Hämeen entiseltä edustajiston jäseneltä, miksi ehdokkaaksi kannattaisi ryhtyä. Ulla Appelroth, Katleena Kortesuo ja Anu Talja ovat kaikki aloittaneet edustajistossa, mutta vaikuttavat nyt pankin hallintoneuvostossa. Edustajiston jäsenyys onkin yksi tie pankin hallintoneuvostoon tai hallitukseen.

Miksi lähteä ehdolle pankin edustajistoon?

 - Edustajistoon olisi minusta hyvä saada pankin koko asiakaskuntaa kuvaavia ihmisiä, eri ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia, sanoo Ulla Appelroth. Omistaja-asiakkaana on näin mahdollisuus päästä vaikuttamaan oman Osuuspankin toimintaan. 

Luokanopettajana työskentelevä Ulla Appelroth kannustaa myös perheellisiä asettumaan ehdolle. 

Jos on yhtään kiinnostunut taloudellisista asioista ja siitä mitä pankkialalla tapahtuu, kannattaa lähteä ehdolle, listaa puolestaan Anu Talja. Hän korostaa myös edustajiston kautta löytyviä uusia verkostoja.

Perheyrityksessä hallintojohtajana työskentelevälle Anu Taljalle tuttu aikoinaan suositteli asettumaan ehdolle edustajistoon. - Edustajisto antaa mielenkiintoisen kurkistuksen pankkimaailmaan ja uuden näkökulman talouteen.  

Katleena Kortesuo puolestaan suosittelisi edustajistoon pyrkimistä kenelle tahansa, joka on kiinnostunut finanssialan lisäksi oman maakunnan hyväksi toimimisesta. Paikallinen pankki on tässä vahvassa roolissa, monelle yllättävänkin monessa mielessä, Katleena toteaa.

Mitä edustajistossa toimiminen on antanut?

- Erilaisia näkökulmia, uutta tietoa alasta, ymmärrystä sääntelyn tuomiin haasteisiin ja lisännyt kiinnostusta talouteen luettelevat Ulla, Anu ja Katleena. 

- Kokoukset ovat kyllä olleet erittäin antoisia ja hyvin valmisteltuja, Katleena korostaa. Myös korona-aikana järjestelyt ovat toimineet hienosti.

Omistaja-asiakkaiden valitsema edustajisto käyttää osuuspankissa ylintä päätösvaltaa ja se hyväksyy mm tilinpäätöksen ja tekee merkittävimmät pankin toimintaa koskevat päätökset. Edustajiston jäseniltä ei vaadita mitään erityisiä pankkiasioiden osaamisia.

Ulla Appelroth ottaa esiin myös asian, joka hänestä ehdokkuutta pohtivan kannattaa huomioida: - Kokouksia on vain muutama vuodessa. Se ei ole paljon pois vaikkapa perheellisen arjesta.

Kiinnostuitko?

Jos olet täysi-ikäinen, hyvämaineinen, pankin palveluja käyttävä Etelä-Hämeen Osuuspankin omistaja-asiakas (liittynyt ennen 31.5.2021), niin ilmoittaudu ehdokkaaksi vaalisivujen kautta. Linkki sivun lopussa.

Ehdokkaaksi ilmoittautumisaika on alkaa 16.8. klo 8.00 ja päättyy 10.9. klo 16.00.

Ehdokkuutesi vahvistamiseksi tarvitset yhden kannattajan, jonka tulee myös olla Etelä-Hämeen Osuuspankin omistaja-asiakas. Sama kannattaja voi kannattaa enintään viittä ehdokasta.

Etelä-Hämeen Osuuspankin edustajistoon valitaan 4.-17.11.2021 vaaleissa 40 omistaja-asiakasta. Heistä 15 valitaan pankin toimialueen eteläiseltä alueelta (Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi) ja 25 pohjoiselta alueelta (Hämeenlinna ja Hattula).

Tarkempia tietoja vaaleista www.op.fi/etela-hame/vaalit