Asiakaspalvelun merkitys ja henkilöstön kasvu

Asiakkaita varten OP Hämeessä työskentelee yhteensä noin 250 henkilöä. Suurin osa tehtävistä sijoittuu asiakaspalveluun muun muassa päivittäispankkipalveluiden, rahoituksen, sijoittamisen ja yritysten palveluiden parissa.

"Pankissa olemme panostaneet siihen, että asiakaspalvelussa on entistä enemmän asiakkaita palvelevia henkilöitä. Autamme asiakkaitamme ennakoimaan tulevaisuutta, tekemään parempia taloudellisia valintoja ja muutoksia maailmassa, jossa elämme epävarmoja aikoja", kertoo kehitysjohtaja Ilona Iiskonmäki.

OP Hämeen johtoryhmässä toimiva Ilona Iiskonmäki on ollut synnyttämässä OP Hämeeseen Osaamiskeskusta. Lisäksi hän johtaa yrityskulttuurin rakentumista.

Henkilöstön määrän kasvusta kertoo, että vuoden 2024 alusta alkaen on aloittanut uusia työntekijöitä 64, joista 11 on kesätyöntekijöitä. OP Hämeen rekrytoinnit ovat suurilta osin olleet ulkoisia tai OP Ryhmän sisäisiä, mutta uusia uramahdollisuuksia on tarjoutunut useita myös OP Hämeen nykyisille työntekijöille. Rekrytoinneissa oli panostettu monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta kunnioittavaan työyhteisöön.

"Arvostamme erilaisuuden mukanaan tuomaa rikkautta ja monipuolisia näkökulmia. Monimuotoisuus näkyy eri tavoin tämän kokoisessa työyhteisössä, mutta esimerkiksi meidän henkilöstöstämme löytyy tasaisesti eri ikäluokkia edustettuina parikymppisestä yli 65-ikävuoteen. Lisäksi keskimääräisen työuran pituus on tänä päivänä kohtalaisen pitkä, sen ollessa OP Hämeessä 13,7 vuotta", toteaa henkilöstöjohtaja Sirpa Aalto.

Osaamiskeskuksen merkitys ja tavoitteet

OP Hämeen Osaamiskeskus paitsi vahvistaa nykyisen henkilöstön osaamista, niin myös tukee yrityskulttuurin kehittämistä ja yrityskuvaa rekrytointimarkkinoilla. Osaamiskeskuksessa työskentelee seitsemän eri liiketoiminta-alueille erikoistunutta valmentajaa sekä johdon ja esihenkilöiden tukemiseen erikoistunut muutosvalmentaja. Osaamiskeskuksen toimintaa johtaa viestintä- ja muutosjohtaja Meri-Tuulia Huurreniemi.

"Olemme tyytyväisiä Osaamiskeskuksen ensimmäiseen toimintavuoteen. Se on saanut positiivista palautetta tuottamistaan valmennuskokonaisuuksista ja uskomme, että sen avulla pystymme jatkossakin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa. Lisäksi Osaamiskeskus on tärkeässä roolissa tukemassa työntekijöiden ammatillista kasvua ja sen myötä entistä parempaa asiakaskokemusta", kertoo viestintä- ja muutosjohtaja Meri-Tuulia Huurreniemi.

Osaamiskeskuksen perustamisessa on kantanut ajatus siitä, että OP Hämeessä halutaan rohkeasti uudistua ja elää ajassa. Paras palvelukyky ja asiakashyöty syntyy työpaikassa, josta löytyy innovatiivinen ja innostava työkulttuuri sekä hyvinvoiva työyhteisö.

"Osaamiskeskus on valmentanut koko OP Hämeelle psykologista turvallisuutta ja palautekulttuuria, jotka vahvistavat meidän yrityskulttuuriamme lisäten niin pito- kuin vetovoimaa henkilöstöön. Näiden isojen kokonaisuuksien lisäksi valmentajat ovat kasvattaneet eri liiketoimintojen toimihenkilöiden asiakaspalvelutaitoja entisestään, jotta olisimme vielä parempia asiakkaiden parempien taloudellisten valintojen valmentajia. Taitojen kasvattaminen vahvistaa myös meidän resilienssiämme ja työssä viihtymistä. Jokainen haluaa kokea olevansa hyvä työssään ja siihen auttaa myös, että annamme ja pyydämme palautetta matalalla kynnyksellä ristiin rastiin yli tiimirajojen", kertoo muutosvalmentaja Sari Leppänen.

 "Työ lähti liikkeelle oman valmentaja identiteetin miettimisellä ja toimintatapojen rakentamisella. Valmiita ei vielä tässä tehtävässä olla ja identiteetti rakentuu varmasti edelleen alkaneen vuoden aikana, kun omassa työssään kehittyy. Henkilökohtaisesti koen, että mukavimmat työtehtävät liittyvät uusien työkavereiden apuna olemiseen. Valmentajan työ on finanssialalle poikkeuksellista, koska sen onnistumista on hankala mitata numeroilla. Onnistumisen tunteet on tämän takia löydettävä muualta kuin luvuista. Onnistumiseksi itse näen sen, että olen pystynyt olemaan apuna työkavereille", kertoo valmentaja Ilari Holopainen.

Meri-Tuulia Huurreniemi, muutosvalmentaja Sari Leppänen, valmentaja Ilari Holopainen ja henkilöstöjohtaja Sirpa Aalto kertovat, että osaamiskeskuksen keskeisenä valmennusmenetelmänä toimii yksilöiden ja tiimien koutsaukset. Keväällä henkilöstön osaamista on valmennusten kautta kehitetty mm. asiakaskohtamisosaamiseen ja yhdessäohjautuvuuteen liittyen.