Kun uusi koti on etsinnässä, teemme yleensä tarkkaa analyysityötä. Kartalle piirretään haluttu sijainti, selvitetään palvelut ja asuinalueiden maine. Vertaillaan pohjaratkaisuja ja visioidaan muunneltavuutta, lasketaan asumiskustannukset ja pohditaan remontin tarvetta.

Sitten uusi koti löytyy. Oman kodin haave täyttää ajatukset. Kiirehdit, miten saat asuntolainaa, paljonko saat ja mitä sinun tarvitsee tehdä lainan eteen? Innostus on suurta, sillä unelma on enää vain muutaman askeleen päässä. Kiihdytyskaistalla helposti unohdamme, että sujuvaa asumista ja arkea eivät ole vain lasten lyhyt koulumatka tai iso tupakeittiö, vaan yhtä lailla juuri sinun talouteesi ja tarpeisiisi räätälöity rahoitusratkaisu. Meidän tehtävämme on avata näkökulmaa kauemmaksi. Mitä kodin haaveen toteutuminen tarkoittaa sinun taloudessasi ja elämässäsi seuraavat noin 20 vuotta?

Sopiva lainamäärä on sellainen, että siitä selviytyäkseen sinun ei tarvitse arjessa turhia pohtia tai murehtia. Lainan lyhennys ei saa rajoittaa tai estää muuta elämää. Asuntolainan takaisinmaksun aikana elämässä tapahtuu monta hyvää asiaa ja me kaikki haluamme tehdä samoja juttuja arjessa mitä nytkin: harrastaa, matkustella ja toteuttaa muita pienempiä haaveita. Joskus elämä tuo myös odottamattomia kolhuja matkan varrelle. Elämän suurimmat riskit sairastuminen, työttömyys, tai kaikista pahin riski lähimmäisen menehtyminen, voivat osua kohdalle ja pääsevät keikuttamaan talouden tasapainoa. Kukaan ei halua näitä osakseen, kenellekään ei soisi näin tapahtuvan, mutta näin elämässä vain tapahtuu.

Me OP Keski-Suomessa ajattelemme niin, että meidän asiakkaamme ansaitsevat turvatun elämän asuntolainan takaisinmaksun aikanakin. Siksi meille on tärkeää, että me yhdessä asiakkaan kanssa mietimme, millainen turvallinen lainaratkaisu on juuri asiakkaallemme sopiva.

Hyödynnä siis lainalaskuria oman talouden suunnittelussa ja tee lai-nahakemus verkossa. Sen jälkeen asiantuntijamme ottavat koppia tasapainoisen taloutesi räätälöinnistä.

Asuntolaina elämäsi kotiin - lue lisää asuntolainasta

Kuuntele vinkit asuntolainan hakemiseen

OP Keski-Suomen muita kirjoituksia OP Mediassa

OP Keski-Suomen op.fi-etusivulle