Golfklubilla minua ihmetytti aluksi se, että kaikki tervehtivät toisiaan, vaikka en tuntenut heitä. Ensimmäisenä päivänä mietin, että mistä ihmiset tuntevat minut, mutta tervehdin heitä takaisin, tottakai. Tämä osoitti Muurame Golfin hyvää henkeä ja tapoja. Kaikkia tervehditään. Ihmiset olivat muutenkin kohteliaita.

Ensimmäisellä viikolla toimin lasten golfleirien apuohjaajana. Leirejä oli kaksi, ja ne oli suunnattu eri ikäisille lapsille. Siellä sain tutustua lapsiin, ohjata ja leikkiä heidän kanssaan, joka oli mahtavaa. Lapset opettelivat leirin aikana golfin alkeita, sääntöjä ja etikettejä. Lasten mielestä yksi päivän kohokohdista oli tietenkin lounastauko. Ruoka maistui liikunnallisten leikkien ja pelien jälkeen. Ohjasin lapset käsien pesulle ennen ruokaa. Oli hienoa nähdä miten lasten ryhmätyötaidot ja golftaidot kehittyivät leirin edetessä. Leiriläisten yhteishenki oli leirin loppuessa huipussaan.

Toisella viikolla oli monipuolista hommaa tarjolla. Tein puutarhatöitä golfklubin ympäristössä kuten kitkin rikkaruohoja. Pääsin myös tutustumaan kahvilatyöhön. Hygieniapassista oli hyötyä siinä tilanteessa. Kahvilassa opin paljon uutta ja sain työskennellä monipuolisesti. Opin käyttämään kassaa ja rahastamaan asiakkaita. Asiakaspalvelu tuli tutuksi. Työtehtäviini kuului myös voileipien ja karjalanpiirakoiden täyttäminen ja asettaminen myytäväksi. Työntekijät neuvoivat ja antoivat hyvän perehdytyksen kahvilatyöhön.

Kesätyökokemus oli positiivinen ja sain siitä arvokasta työkokemusta jatkoa ajatellen. Kiitos Muurame Golf ja OP Keski-Suomi kesätyökokemuksesta.

Kirjoittaja: Fiinu Puustinen, 2020 Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta ja nappaa suorat linkit nuorten kirjoituksiin.

OP Keski-Suomi op.fi-etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden ajankohtaiset kirjoitukset OP Mediassa

Fiinu Puustinen