Kiertuejärjestelyt koronan kourissa

Korona on kurittanut toimintaamme rankasti, kun kevään ja kesän esiintymiset peruuntuivat yksitellen. Koronatilanne ja kuukausittain muuttuvat viranomaisohjeet toivat myös jännitystä siihen, miten suunnitellun juhlavuoden kesäkiertueen käy – pystytäänkö sitä ylipäätänsä järjestämään. Kiertueen piti alun perin olla heinäkuun viimeisellä viikolla, mutta päädyimme siirtämään sitä viikolla eteenpäin elokuun puolelle. Onneksi Ainilla oli joustoa kesäsuunnitelmiensa suhteen ja hän oli valmis tulemaan töihin kesälomansa viimeisillä viikoilla.

Tuotantoharjoittelijan monipuolinen kesätyö

Aini aloitti kesäpestinsä meillä viikkoa ennen kiertueen alkua. Ensimmäisellä viikolla hän tutustui orkesteriin ja konserttien tuotantopuoleen toimistosta käsin. Annin tehtävänä oli muun muassa laittaa leikekansio ajan tasalle viimeisen vuoden osalta ja tutustua samalla yhdistyksen toimintaan. Myös tiedotus ja viestintä eri somekanavissa, sekä osallistuminen uusien kotisivujen suunnitteluun kuului reippaan harjoittelijamme tehtäviin. Orkesteri julkaisi kesällä uuden levyn 20-vuotisen taipaleensa kunniaksi. Tällä kertaa levyn mukana tuli muistipeli. Aini pääsi siis myös askartelemaan ja kasaamaan tätä levypakettia kesäkiertuetta varten.

Lipunmyynnistä suoraan lavalle

Varsinainen 20-v juhlavuoden kesäkiertue starttasi sunnuntaina 2.8. Korpilahden teatterilta ja päättyi torstaina 6.8. Ainolan tanssilavalle Jyväskylään. Siinä välissä kävimme valloittamassa Jämsän, Äänekosken ja Hankasalmen. Iltapäivällä kolmen aikoihin tuottaja ja kesäharjoittelija hyppäsivät aina mukaan muusikoiden keikka-autoon. Kiertuepaikkakunnalla oltiin hyvissä ajoin, sillä tavarat piti roudata paikoilleen ja valmistella myyntituotteet näyttävästi esille ennen konserttia. Kiertueen aikana Aini auttoi paitsi roudaamisessa, niin myös pääsylippujen, levyjen ja t-paitojen myynnissä ennen ja jälkeen konsertin. Työhaastattelussa Aini oli paljastanut harrastavansa pasuunan soittoa ja Loiskiksen muusikot saivat houkuteltua kiertueella Ainin mukaansa lavalle esiintymään – soittamaan pasuunaa Synttärimarssissa.

Kesätyö oli Ainille ihka ensimmäinen ja uskomme, että hän sai näiden kahden viikon aikana monipuolisen kuvan siitä, mitä kaikkea työ yhdistyksessämme pitääkään sisällään. Kiitos Ainin, kesän kokemus oli myös orkesterille tosi hyvä. Jos Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja saa ensi vuonna jatkoa, haemme varmasti mukaan.

Kirjoittaja: Kirsti Tuuri, Loiskis ry - yhdistys mukana 2020 Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa.

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta ja nappaa suorat linkit kirjoituksiin.

op.fi/keski-suomi -etusivulle.

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden ajankohtaiset kirjoitukset OP Mediassa.

Kirsti Tuuri