Vastuullista perehdytystä

Ensimmäinen päiväni oli Kulissin ensi-iltapäivä, jolloin minut perehdytettiin kioskimyyjän työtehtäviin ja avustamiseen. Ensimmäinen päivä oli täynnä vilskettä ja hulinaa, mutta jätti hyvän fiiliksen Kulissista. Juttu luisti heti muiden työntekijöiden kanssa ja ilmapiiri oli avoin – minut vastaanotettiin iloisesti! Työtehtäviini kuului päivän mittaan kioskin lipunmyynnissä toimiminen, väliaikatarjoiluiden kokoaminen sekä kioskin siisteydestä ylläpitäminen. Minut perehdytettiin vastuullisesti jo työn alusta alkaen, en jäänyt yksin vaikeisiinkaan tilanteisiin. Asiakaspalvelussa ja myynnissä oli tukenani aina vastuuhenkilö.

Ennen lipunmyynnin alkua, minut opetettiin asentamaan maksupäätteet ja merkitsemään lippukannat. Väliajalla sain vastata tarjoiluiden sekä oheistuotteiden julkiasusta. Lippujen ja tarjoiluiden myyminen ei ollutkaan loppujen lopuksi niin haastavaa kuin oletin, vaikka yhteen- ja vähennyslaskut toikin haasteita. Hyvä ensimmäisen päivän perehdytys auttoi minua selviytymään vastuullisesti myyntityöstäni loppuun asti. 

Kioskissa toimiminen toi myös paljon erilaisia työtehtäviä eteeni. Pääsin laminoimaan kylttejä, keittämään kahvia ja järjestelemään tarjoiluita. Luotettavuutta minulle osoitettiin, kun tarkistuslaskin rahoja päivän päätteeksi, sekä lippumäärän vastaavuutta väliajoilla. Kulissin kioskityö toi joka päivä uusia asioita opittavaksi. Sain tavata työn kautta mukavia ihmisiä ja ystäviä!

Kulissin työssä opinkin paljon. Työpäivät luistivat hyvässä porukassa ja työpaikan mukaan ottava ilmapiiri oli mahtava. Työssä pääsin tutustumaan uusiin ihmisiin ja haasteisiin, iällä ei ollut Kulissilla väliä!

Työtehtävät opettivat minulle ryhmätyötaitojen tärkeyden lisäksi paljon vastuullisuutta ja ahkeruutta. Pääsin näyttämään omia taitojani työtehtävissäni, sekä rohkenin toimimaan myyntitilanteissakin oma-aloitteisesti. Tämä työ antoi minulle paljon rohkeutta ja olen siitä kiitollinen. Tulevaisuudessa tulen varmasti tarvitsemaan oppimiani asioita uudestaan.

Kesätyöni aikana pääsin itsekin katsomaan hurrrjan lasten musikaalin nimeltä Rölli ja Metsänhenki. Musikaali oli hauska sekä lämminhenkinen – Röllin hullunkurisuus sai minutkin hymyilemään. Olenhan itsekin katsonut vähän pienempänä Röllin seikkailuita tv:stä. Se sama fiilis välittyi minulle näytelmän aikana, ja näyttelijöiden kova työnjälki näkyi näytelmässä. Unohtamatta Kulissin henkilökuntaa, kiitos upeasta musikaalista!

Taidot säilyvät tulevaisuudessakin

Samana kesänä hain Gradian Lyseon lukioon, IB:n linjalle. Englannin kieli kiinnostaa minua ja pääsinkin palvelemaan kioskissa asiakkaita englanniksi. Tilanteet jännittivät, mutta opettivat myös toimimaan virheistä huolimatta. 

Olen varma, että kioskityössä oppimani myyntityöt auttavat minua vielä paljon tulevaisuudessa. Ensin minua jännitti asiakaspalvelu ja teatterilla työskentely, mutta nyt olenkin kiitollinen saamastani työtilaisuudesta. 

Suurkiitos Teatteriyhdistys Kulissille, Kulissin mahtavalle kioskiporukalle, sekä upeille näyttelijöille ja muulle henkilöstölle! Kiitos myös OP Keski-Suomelle ainutlaatuisesta kesätyömahdollisuudesta ja taianomaisista kokemuksista.
Kesätyö kioskityöntekijänä oli antoisaa ja vauhdikasta sekä opetti taitoja, joita tulevaisuudessakin hyödynnän.

Tulenkin varmasti jatkossakin vierailemaan Kulissin näytelmissä, ihailemassa hyvää fiilistä! 

Kirjoittaja Anna Hänninen on yksi 120 nuoresta, jotka työllistyivät Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta kesällä 2023.

www.op.fi/keski-suomi/kesaduuni‍‍‍‍‍

OP Keski-Suomen op.fi‍-etusivulle‍‍‍‍

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden kirjoitukset OP Mediassa‍