Lukiolainen Ronja Harju, 17, työskenteli kesäkuussa kaksi viikkoa Nuorten Suomella. Harju oli kuullut Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta kaveriltaan, joka oli aiemmin työllistynyt samaisen kampanjan kautta. Keväällä Harju oli itsekin päättänyt selata kesäduunikampanjan työpaikat ja Nuorten Suomen avoin kesätyöpaikka oli tullut vastaan.

Nuorten Suomi ry on nuorten toimijuutta ja vaikuttamista edistävä asiantuntijaorganisaatio, ja yhdistyksen toimintaperiaate oli kolahtanut Harjuun.

– Nuorten suomella pyritään saamaan nuori mukaan siihen toimintaan ja koko niiden toiminta perustuu nuorten tukemiseen, hän selventää syytä, joka sai kiinnostumaan työpaikasta. Työn kiinnostavuutta lisäsi työtehtävät sisällöntuottamisen parissa sekä se, että hänellä oli työpari, jonka kanssa tehdä töitä.

Harjun työtehtäviin kuului muun muassa sisällöntuotanto erilaisiin sosiaalisen median kanaviin sekä muutaman hankkeen suunnittelu ja ideointi. Myös haastattelun tekeminen ja sen pohjalta blogipostauksen kirjoittaminen oli yksi hänen työtehtävistään.

Harjun mukaan kesätöissä parasta oli se, että Nuorten Suomen toimistolla on rento ilmapiiri, työporukkaan oli helppo hypätä mukaan ja työtehtävät olivat mielenkiintoisia. 

– On ollut ihan supermukavaa, ja just kun on päässyt tekee niiden oman mielenkiinnonkohteiden mukaan kaikkee. Ja on oppinut aika paljon tuosta sisällöntuotosta uutta. On ollut kivaa, Harju tiivistää kesätyökokemustaan.

Yksi Harjun työkavereista oli kesällä 2021 Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta työllistynyt Juulia Paavilainen.

– Oli tosi mukavaa olla toista kesää Nuorten Suomella, nautin! Ihan huippu kesätyöpaikka kyllä, enhän mä muuten toista kesää ois siellä ollutkaan, Paavilainen riemuitsee.

Hän kertoo, että tehdessään töitä Harjun kanssa he keskustelivat ja ideoivat paljon yhdessä sekä kysyivät toistensa mielipidettä eri työtehtävissä. Omien työtehtävien lisäksi heillä oli myös yhteisiä tehtäviä.

– Meidän yhteinen tehtävä oli Ronjan kanssa totta kai somesisällön suunnittelu ja tekeminen Nuorten Suomen someihin, Paavilainen kertoo.

– Päästiin yhdessä myös kommentoimaan ja ideoimaan uusia hankkeita, osallistuttiin moniin palavereihin yhdessä ja päästiinhän me myös tekemään yksi haastattelukin, hän jatkaa.

 

Kesätöissä ollessaan Ronja Harju ja Juulia Paavilainen jakoivat ajatuksiaan ja ideoivat paljon yhdessä.

Arvokas kokemus myös yhdistykselle

Milla Köykkä Nuorten Suomelta kertoo kesäkuun olleen kiireinen, ja nuorten kesätyöntekijöiden työpanos viestinnän parissa tuli tarpeeseen.

Köykkä ilahtui kuullessaan, että heidän kesäduunilainen Ronja korosti yhdistyksen toiminta-ajatusta tärkeäksi tekijäksi kesätyöpaikan valinnassa sekä koki työtehtävät mielekkäinä ja kiinnostavina.

– Tämähän on sitä parasta palautetta. Meille on todella tärkeää, että nuoret saavat onnistumisen kokemuksia ja pääsevät tekemään sitä, minkä kokevat omaksi ja mielekkääksi. On siis mahtavaa kuulla, että onnistuimme, hän iloitsee.

Köykkä näkee nuorten työllistämisen hyvänä mahdollisuutena niin yhdistyksen toiminnalle kuin myös työllistyvälle nuorelle. 

– Saamme uutta näkemystä ja nuorten itsensä näköistä sisältöä, ja kesätyöntekijöidemme kommentit ja palautteet esimerkiksi meneillään oleviin hankkeisiin tai viestintään liittyen auttavat meitä kehittymään.

– Tämä on mahtava mahdollisuus meille ja toivottavasti myös näille mahtaville nuorille. On ilo saada joukkoon näin rohkeaa porukkaa, ja jälkikäteen on myös kiva kuulla kuulumisia meidän "entisiltä nuorilta", Köykkä jatkaa.

Nämä on meille aina todella arvokkaita kokemuksia ja mahtavia mahdollisuuksia. On ilo olla mukana ja päästä mahdollistamaan näitä kokemuksia.

Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanja otettiin Nuorten Suomella innolla vastaan ja keväällä koko työntekijätiimi odotti innokkaasti, kuka nuori heille tuleekaan töihin. Köykän mukaan välillä täytyi hieman jarrutella, sillä moni halusi päästä tekemään töitä yhdessä nuoren kanssa ja siten hommia olisi riittänyt kesätyöntekijälle jopa liiaksi saakka.

– Meillä on hyvä tekemisen meininki, ja nuoret on toivotettu tervetulleiksi mukaan touhotukseen.

– Nämä on meille aina todella arvokkaita kokemuksia ja mahtavia mahdollisuuksia. On ilo olla mukana ja päästä mahdollistamaan näitä kokemuksia, Köykkä iloitsee.

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Juulia Paavilaisen kesätyökokemuksesta kesällä 2021 voit lukea täältä.

www.op.fi/keski-suomi/kesaduuni‍‍‍

OP Keski-Suomen muut kirjoitukset OP Mediassa

OP Keski-Suomen op.fi-etusivulle