Sain töitä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta, ja pääsin sisällöntuottajan hommiin Nuorten Suomi ry:lle. Työ kuulosti mieleiseltä, sillä somejutut ovat tuttua hommaa ja pidän visuaalisesta suunnittelusta. Pääsin työhaastatteluun, ja kun minulle seuraavalla viikolla soitettiin, en ollut uskoa, että pääsin kesätöihin.

En tiennyt, mitä odottaa töiltä. Kun ajattelee kesätöitä, tulee yleensä mieleen jokin fyysinen homma tai myyntityö. Nuorten Suomella pääsin kuitenkin tekemään luovaa työtä ja nautin siitä paljon. Oli mahtavaa, että sain oikeasti vastuuta, sillä se kehitti minua paljon. Työtehtäviini kuului sosiaalisen median päivittäminen, somepostausten suunnittelu ja toteutus, valokuvaaminen, editointi, tilaisuuksiin osallistuminen, blogipostaukset ja paljon muuta. Tottakai opin myös uusia juttuja; Photoshopin ja muiden ohjelmien käyttöä, minijärjestelmäkameran käyttöä, sosiaalisia taitoja ja lista jatkuu vain. Tärkeimpänä taitona opin kuitenkin luottamaan itseeni enemmän.

Työjakson kohokohta oli Matara-päivä. Päivä alkoi aamupalalla, jonka jälkeen siirryttiin ulos tutustumaan työntekijöihin ja ideoimaan tulevaisuuden Mataraa. Aluksi minua jännitti valtava määrä uusia ihmisiä, mutta kaikki olivatkin ihan huipputyyppejä, ja päivä ylitti odotukseni toden teolla.

Kesätyöjaksolla kiinnostuin paljon kyseisestä työstä ja voisin hyvin kuvitella tekeväni jotakin samankaltaista tulevaisuudessa. Viihdyin töissä hyvin ja 2 viikkoa meni ohi nopeasti. Kaikki olivat niin ystävällisiä ja mukavia, jäi kyllä ikävä!

Kiitos paljon Nuorten Suomi ja OP Keski-Suomi!

Juulia Paavilainen

Kirjoittaja: Juulia Paavilainen
Juulia työllistyi kesällä 2021 kaksi viikkoa Nuorten Suomi ry:ssä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta.

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

www.op.fi/keski-suomi/kesaduuni

OP Keski-Suomen op.fi-etusivulle

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden kirjoitukset OP Mediassa