Hain keväällä kesätöihin Muuramen Talentti-kierrätysmyymälään, koska olen kiinnostunut kierrätyksestä, tykkään käydä kirppareilla ja halusin saada lisää työkokemusta. Työpaikka sijaitsi myös melko lähellä kotiani, joten työmatka taittui nopeasti ja ekologisesti polkupyörällä.

Pääsin kokeilemaan monia eri asioita kesätöideni aikana ja oppimaan paljon uusia taitoja. Työnkuvaani kuului muun muassa tarkistaa, että lahjoitetut tavarat olivat puhtaita, ehjiä ja myyntikuntoisia, hinnoitella tavaroita ja viedä ne hyllyihin tai rekkeihin myymälän puolelle. Olen myös siistinyt myymälää siivoamalla vessoja, moppaamalla lattioita, järjestelemällä hyllyjä ja keräämällä henkareita. Pääsin kokeilemaan kassatyöskentelyä ja palvelemaan asiakkaita. Lisäksi etsin internetistä tietoa erilaisista tuotteista hinnoittelua varten.

Minulla oli mukavia, taitavia ja avuliaita työkavereita, jotka auttoivat ja neuvoivat tarpeen tullessa. Mukavinta kesätyötehtävissäni oli tarkastaa tekstiilejä, viedä niitä myyntiin ja olla kassalla. Opin käyttämään kierrätysmyymälässä tarvittavia laitteita kuten hinnoittelijaa ja tekstiilipistoolia sekä kassaa. Opin myös uusia asioita kierrättämisestä. On hienoa, että ihmiset lahjoittavat tavaraa, mutta valitettavasti osa tavarasta joudutaan laittamaan roskiin, koska ne ovat rikkinäisiä tai likaisia. Opin myös, että vanhoista kirjoista tehdään esimerkiksi puukuitueristettä. Tiesitkö sitä?

Kiitos Jyväskylän Katulähetys ry, Muuramen Autotalon Talentti-kierrätysmyymälä ja OP Keski-Suomi mahtavasta kahden viikon kesätyökokemuksesta!

Kirjoittaja: Iia Martikainen, 2020 Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta työllistynyt nuori.

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta ja suorat linkit nuorten kirjoituksiin.

op.fi/keski-suomi etusivulle.

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden ajankohtaiset kirjoitukset löydät OP Mediasta.

Iia Martikainen