Vietin kaksi viikkoa IkiOma Ikä ry:llä työskennellen ja tutustuen yhdistykseen. Sain ihanan muiston tästä kesätyöpaikasta, joka oli elämäni ensimmäinen kesätyö. Pääsin kokemaan vapaata työtä, jossa sai käyttää omaa luovuuttaan ja työskennellä itsenäisesti, mutta muiden työntekijöiden apu oli aina tarvittaessa saatavilla. Nautin työskennellä tässä työpaikassa ja toivoisin, että jokaisella muullakin nuorella olisi yhtä mukava kokemus omasta ensimmäisestä kesätyöstään kuin minulla.

Kesätyöpaikkani oli nimeltään IkiOma Ikä ry, jossa tavoitteena on lisätä ikääntyvien hyvinvointia luontopohjaisten toimintojen ja tapahtumien avulla ja tuoda luontoa osaksi ikääntyvien arkea. Työtehtäviäni oli mm. osallistua luontokohteiden kartoituksiin, jossa kävimme työntekijöiden kesken tutustumassa luontokohteisiin joihin ikääntyviä voisi mahdollisesti viedä. Muita työtehtäviäni oli esimerkiksi some julkaisujen suunnittelu ja yhteen tapahtumaan osallistuminen jossa kuvasin ympäristöä.

Koen tämän työn olevan hyvin tärkeää, jotta ikääntyvätkin saavat enemmän tekemistä ja löytävät luonnon äärelle. Luonnossa toimiminen on ikäihmisten lisäksi myös jokaiselle muulle ihmiselle tärkeä osa fyysistä ja henkistä hyvinvointia, joten oli mahtavaa päästä työskentelemään tämän aiheen äärelle. Työssä oli myös osana mm. etä-videopuhelut. Tietotekniikan taidot nykymaailmassa tuntuvat olevan tärkeitä, joten oli hyvä päästä myös oppimaan näistä asioista lisää tässä työpaikassa.

Työ ilahdutti minua positiivisesti ja parhaiten mieleeni jäi tapahtuma, johon pääsin osallistumaan. Tapahtumassa matkustimme pienellä laivalla Jyväskylän satamasta Kalasaareen. Se oli hieno kokemus ja oli mahtavaa nähdä ikääntyvien kasvoilla ilo ja kuulla positiivisia palautteita retkestä. 

Työstä minulle jäi hyvä, tärkeä ja lämmin muisto. Opin, kuinka tärkeä osa luonto on ihmisen elämää ja ylipäätään, miten tämä yhdistys toimii. Vaikka työ oli paljon itsenäistä työskentelyä, huokui silti hyvä yhteishenki työntekijöiden keskellä ja apua sai tarvittaessa. Kaikki työntekijät, jotka tapasin kesätyön aikana, olivat hyvin ystävällisiä, iloisia ja työskentely onnistui hyvillä mielin. Olen kiitollinen, että sain ottaa osaa tähän työhön.

Kirjoittaja Milja Muittari on yksi 120 nuoresta, jotka työllistyivät Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta kesällä 2023.

www.op.fi/keski-suomi/kesaduuni‍‍‍‍

OP Keski-Suomen op.fi‍-etusivulle‍‍‍

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden kirjoitukset OP Mediassa‍