Minulla on aikaisemmalta kesältä kokemusta urheilukoulun ohjaajan tehtävästä, harrastan itse yleisurheilua ja olen muutenkin liikunnallinen ihminen, joten parempaa kesätyötä en olisi voinut toivoakaan! Tykkään liikunnan lisäksi myös lapsista, joiden kanssa sain olla paljon. Minulla oli myös työparina toinen tyttö, jonka kanssa tulimme hyvin toimeen. Lasten vanhemmilta saimme hyvää palautetta.

Olin vastuuohjaaja, joten työtehtäviini kuului harjoitusten suunnittelu, osallistujien ja työtuntien kirjaaminen ylös sekä laskujen jakaminen. Lisäksi olin seuran järjestämissä kilpailuissa toimitsijana. Työ oli rentoa, mutta myös aika rankkaa. Koronaepidemian takia jaoimme käsidesiä aina harjoitusten alussa ja lopussa jokaiselle lapselle.

Yleisurheilukoulussa oli kaksi ryhmää. Nuorempien ryhmässä olivat neljästä seitsemään vuotiaat ja vanhempien ryhmässä kahdeksan vuotiaasta eteenpäin. Pienempien kanssa usein leikimme tai pelasimme alussa ja sen jälkeen otimme jonkin yleisurheilulajin. Lasten suosikkeja olivat ehdottomasti pikajuoksu ja pituushyppy, joten niitä teimme aika usein. Isompien kanssa opettelimme tekemään hyvän alkuverryttelyn. Siihen kuului esimerkiksi hölkkää kentän ympäri, venyttelyä ja koordinaatioita. Alkuverryttelyn jälkeen siirryimme harjoittelemaan jotakin sille kerralle suunniteltua lajia. Lisäksi järjestimme kilpailuja parin viikon välein.

Parasta tässä kesätyössä oli ehdottomasti se, kun näki onnistumisen ilon lasten kasvoilta. Lisäksi he tsemppasivat toisiaan ja olivat joka kerralla rohkeampia kokeilemaan uutta. Joskus saattoi olla vähän huono päivä ennen töitä, mutta joka kerta niiden jälkeen oli taas hymy huulilla ja hyvä mieli. Pidin myös siitä, että kerrat sai suunnitella vapaasti. Lasten toiveet ja päivän sään pystyi siis ottamaan hyvin huomioon. Työnantajamme oli myös reilu ja avulias.

Sain tämän kesätyön ansiosta lisää rohkeutta toimia uusien ihmisten kanssa. Kiitos OP Keski-Suomi ja Karstulan Kiva tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta. Toivon, että pääsen jatkossakin ohjaamaan yleisurheilukouluja – niin kivaa homma on.

Kirjoittaja: Sonja Jääskeläinen, 2020 Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta ja nappaa suorat linkit nuorten kirjoituksiin.

op.fi/keski-suomi -etusivulle.

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden ajankohtaiset kirjoitukset OP Mediassa.

Sonja Jääskeläinen