Tilanne näytti synkältä, kun leirinohjaajan työt peruuntuivat koronaviruksen takia ja kesätyö meni jäihin. Asiat kuitenkin kirkastuivat, kun FCV:stä otettiin yhteyttä ja kesätyö heräsi henkiin erilaisten tapahtumien muodossa. Työnkuvaan lukeutui tuomarointia, valmennusta sekä ottelutapahtumien järjestämistä.

Valmentamisesta minulla ei ollut aiempaa kokemusta, mutta lähdin avoimin mielin vuonna 2009 syntyneiden joukkueen mukaan. Lajin läheisenä ystävänä pääsinkin alkuun aika nopeasti. Opin paljon ison ryhmän kanssa toimimisesta, joka ei ole aina niin helppoa – varsinkaan 11-vuotiaiden kanssa. Etenkin harjoitusten suunnittelu oli kiinnostava ja myös hyvällä tavalla haastava lisä työhön. Valmentamisessa parasta oli kuitenkin nähdä sitä puhdasta intoa ja paloa lajia kohtaan, joita nuorilla pelaajilla tuntui riittävän jokaisissa harjoituksissa.

Otteluiden tuomarointi oli myös uutta minulle. Oli laji sitten mikä tahansa, niin tuomari on aina tärkeän tehtävän edessä. Pääsin viheltämään melko jännittäviäkin otteluita, joten sain harjoitella myös kevyiden paineiden kestämistä. Suosittelen tuomarointia kaikille jossain vaiheessa elämää, sillä tuomareita osaa myös arvostaa enemmän, kun on itse toiminut tuomarina.

Pääsin työn ansiosta näkemään kuinka paljon valmistelua suuret ottelutapahtumat todellisuudessa vaativat. Tapahtumissa tehtävinä oli esimerkiksi pystyttää kioskeja, toimia myyntitehtävissä sekä kantaa kaikkea juomalavoista grilleihin. Kesätyö sai upean huipentuman, kun Vaajakosken stadionilla pelattu FCV-JJK-paikalliskamppailu tarjoili yli 1500 hengen ennätysyleisölle huippuluokan jalkapalloviihdettä – ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua.

Kokonaisuutena työ oli erittäin antoisa ja mieleenpainuva. Se myös tarjosi paljon värikkäitä kokemuksia verrattuna tavalliseen, ainakin minun lomilleni ominaiseen laiskotteluun. Suuri kiitos OP Keski-Suomelle ja FCV:lle erinomaisen kesätyön järjestymisestä!

Kirjoittaja: Jimi Mahonen, 2020 Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta työllistynyt nuori

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

Lue lisää Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjasta ja nappaa suorat linkit nuorten kirjoituksiin.

op.fi/keski-suomi -etusivulle.

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden ajankohtaiset kirjoitukset OP Mediassa.

Jimi Mahonen