Työskentelin kesäkuussa Lutakon kaupunginosassa Jyväskylän Hoivapalveluyhdistys ry:n Eloa Elokotiin -projektissa. Työtehtäväviini kuului esimerkiksi avustaminen erilaisissa ikääntyvien ryhmätoiminnoissa, ulkoilutuksissa avustamista ja sitä kautta pääsin tutustumaan erilaisiin liikkumisen apuvälineisiin. Sain kuulla monenlaisia tarinoita kävelylenkeillä ja tutustuin uusiin ihmisiin. Kesätyö opetti minua paljon ikäluokkani ulkopuolella olevista ihmisistä ja heidän ajatusmaailmoistaan, jonka taas uskon auttavan minua tulevaisuuden työtehtävissä.

Valimistelimme erilaisia pihatapahtumia ja sain hyödyntää musiikki- ja äänentoisolaitetekniikan osaamistani. Suunnittelin yhteistyössä henkilöstön kanssa musiikkiesityksen, jossa soitin kitaraa kahdessa eri tapahtumassa. Oli aivan mahtavaa valmistella näitä tapahtumia ja nähdä kuinka iloiseksi ikääntyvät niistä tulivat. Opin samalla miten paljon hyötyä harrastuksesta voi olla työelämässä ja se innosti minua kovasti.

Työympäristöni oli todella viihtyisä ja nautin yhteistyöstä henkilöstön kanssa. Pidin työstäni erittäin paljon ja odotin aina innolla seuraavaa työpäivää. Toivon saavani tehdä töitä samanlaisessa ympäristössä ja samanlaisten kollegojen kanssa jatkossakin.

Rahallinen palkkani oli mielestäni juuri sopiva, mutta oikeasti suurin asia mitä sain kesätyöstäni irti, oli kokemus erityyppisestä työstä edellisiin kokemuksiini verrattuna. Tämä ei ehkä ole juuri minun alani, mutta pidin kesätyöstäni kovasti ja opin arvostamaan sosiaali- ja terveysalalla työskenteleviä ihmisiä.

Opin kesätyöni aikana vuorovaikutusta ja erilaisissa tilanteissa toimimista. Pidin kesätyöstäni ja sain paljon eväitä tuleviin työtehtäviini. Mielestäni tämä oli mahtava mahdollisuus ja olen kiitollinen, että minut valittiin tähän työhön.

Kirjoittaja: Nooa Seppä
Nooa työllistyi kesällä 2021 kaksi viikkoa Jyväskylän Hoivapalveluyhdistyksessä Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan kautta.

#kesäduuniOPnpiikkiin #opkeskisuomi

www.op.fi/keski-suomi/kesaduuni‍‍

OP Keski-Suomen op.fi‍ -etusivulle‍

OP Keski-Suomen asiantuntijoiden kirjoitukset OP Mediassa‍