Kiira Partti ja Elmo Uusitalo istuvat kulmasohvalla korkealle nousevassa, valoisassa olohuoneessa. Asuntomessukohde Dekolaku alkaa olla sisältä valmis ja sisustettu, viime silausta vailla valmis messuvieraita varten.

– Olimme miettineet ostavamme omakotitalon joskus tulevaisuudessa. – Mutta kun pari vuotta sitten kuulimme asuntomessuista, ajattelimme, että nyt olisi hyvä mahdollisuus rakennuttaa mieluinen talo. Pioneeripuiston alue on hieno ja taustatukea saisi messujen hyvästä tukiverkosta, Elmo sanoo.

Pariskunta halusi kompaktin kaupunkitalon ja luonnosteli sille pohjan. Dekotalo oli ensimmäinen talotoimittaja, joka pystyi toteuttamaan suunnitelman.

– Minä halusin kaksikerroksisen talon ja Elmo yksikerroksisen, joten kompromissina on korkea yksikerroksinen koti, Kiira kertoo.

Dekolakun ulkoasu on musta, mutta sisustaa hallitsevat vaaleat pinnat.

OP Koti myi ensiasunnon

Kun Kiira ja Elmo palasivat opintojensa jälkeen kotikaupunkiinsa Kouvolaan, he asuivat aluksi vuokralla. – Mietimme, miksi emme maksaisi samalla omaa asuntoa, joten hankimme neljä vuotta sitten Urheilupuistosta keskustakolmion, Elmo kertoo.

Elmo oli ASP-säästäjä ja Kiirallekin oli kertynyt säästöjä ensiasunnon hankkimista varten. Viime syksynä ajankohtaiseksi tuli kerrostaloasunnon myyminen. – Pankki- ja vakuutusasiamme on keskitetty OP Kymenlaaksoon. Olimme asioimassa pankin konttorissa, kun kuulimme vanhan kodin myynnin sujuvan OP Kodin kautta, Kiira sanoo.

Välittäjä tuli käymään ja antoi hinta-arvion. Valokuvaaja otti laadukkaat kuvat, ja heti ensimmäisessä näytössä oli kolme asunnosta kiinnostunutta pariskuntaa. Tarjous saatiin seuraavana päivänä. – Kaupan nopea toteutuminen laski hartiat pois korvista, sillä enää ei ollut kahden asunnon loukkua, Elmo sanoo.

Pariskunnan seurallisella Tuure-koiralla on tilaa vipeltää isossa ja avarassa tilassa, jossa yhdistyy harmonisesti olohuone ja keittiö.

Puuhakas vuosi

Rakennuttajat ovat asuneet keväästä lähtien Elmon vanhempien kotona. Dekolakuun he pääsevät muuttamaan asuntomessujen jälkeen. – Rakennusprojekti on ollut yhtä uusien asioiden opettelua. En ymmärtänyt, miten paljon päätöksiä täytyy tehdä. Olemme itse hoitaneet rakennussiivouksen ja olleet mukana suunnittelemassa sisustusta, Elmo sanoo.

– Viikonloppuisin olen tehnyt tontilla 12 tunnin päiviä. Puolenyön jälkeen olen ehtinyt vastata rakentamiseen liittyviin sähköposteihin, hän jatkaa.

Omakotitalo on iso satsaus ajankäytön lisäksi myös taloudellisesti. Asuntolaina suojattiin korkokatolla, jotta korkojen mahdollinen nouseminen ei toisi stressiä.

Viime kesänä rakentajien hässäkkää lisäsivät häävalmistelut. Kiiralla oli niistä vetovastuu. – Heti häiden jälkeen valettiin Dekotalon perustukset.

Lue myös aiemmin kirjoittamamme juttu Kiiran ja Elmon rakennusprojektista.

Kiira ja Elmo ovat kirjoittaneet rakentamisesta blogiinsa sekä taltioineet kuvia Instagramiin: @dekolaku

OP Koti tuntee Kymenlaakson.

OP Koti Kymenlaakso Oy LKV

Kouvola, Kotka, Hamina

op.koti.fi

Takaisin OP Kymenlaakson juttuihin